Trustbank Amanah versterkt agrarische sector met 13 tractoren in Nickerie

Trustbank Amanah heeft op zaterdag 31 augustus 2024 een belangrijke stap gezet in de versterking van de agrarische sector door de succesvolle overhandiging van 13 tractoren aan coöperaties in het district Nickerie. Deze investering, mogelijk gemaakt door het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA), markeert een significante bijdrage aan de modernisering van de landbouw, met als doel de productiviteit te verhogen en de economische groei van Suriname te stimuleren.

De nieuwe tractoren zullen de lokale boeren in staat stellen om hun bedrijfsvoering te verbeteren en een grotere bijdrage te leveren aan zowel de lokale als de nationale economie. Dit initiatief is slechts één van de vele stappen die Trustbank Amanah onderneemt om de agrarische sector verder te ontwikkelen en de gemeenschappen in Nickerie en daarbuiten te ondersteunen.

Coöperatie voor duurzame groei

Trustbank Amanah benadrukt de kracht van coöperaties als een belangrijk middel voor duurzame groei. De bank gelooft in de bundeling van krachten en de potentie van coöperaties om ondernemerschap te sti-muleren en de agrarische sector als geheel te versterken. Dit initiatief onderstreept het belang dat Trustbank Amanah hecht aan samenwerking en gemeenschapsontwikkeling.

Stimulans voor ondernemerschap

Een van de speerpunten van Trustbank Amanah is het stimuleren van ondernemerschap binnen de agrarische sector. De bank heeft de afgelopen periode verschillende initiatieven gelanceerd om toegang tot financiering en bancaire diensten te vergemakkelijken, vooral voor ondernemers die moeite hebben om financiering te verkrijgen of niet over voldoende onderpand beschikken.

Een van de mijlpalen is de lancering van het Trustbank Amanah Garantiefonds, dat micro-, kleine en middelgrote ondernemingen, waaronder agrarische bedrijven, ondersteunt bij het verkrijgen van essentiële financiering. Daarnaast heeft de bank haar internationale betalingsdiensten verbeterd, wat van groot belang is voor exportgerichte ondernemingen, en heeft ze innovatieve digitale oplossingen zoals WhatsApp Banking geïntroduceerd om klanten eenvoudiger hun financiën te laten beheren.

Toekomstige ambities

Terwijl Trustbank Amanah haar 35-jarig bestaan viert, blijft de bank zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van de agrarische sector en het versterken van ondernemerschap in Suriname. Met voortdurende investeringen in innovatieve oplossingen en financiële producten, streeft de bank ernaar om ondernemers te ondersteunen in een steeds veranderende wereld en bij te dragen aan een solide economische basis voor het land.

More
articles