Grootste drugsvangst in jaren: politie Guyana onderschept 4,4 ton cocaïne

De politie van Guyana heeft dit weekend een recordvangst gedaan met de onderschepping van 4,4 ton cocaïne, bestemd voor de Europese markt. De autoriteiten van het Zuid-Amerikaanse land melden dat de drugs een geschatte straatwaarde hebben van meer dan 200 miljoen Amerikaan-se dollar (ruim 180 miljoen euro). Het gaat om de grootste drugsvangst in het land in jaren.

Continue ReadingGrootste drugsvangst in jaren: politie Guyana onderschept 4,4 ton cocaïne

Rijstboeren: ‘We zitten in de problemen en verwachten schadevergoeding’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Rijstboeren in Nickerie hebben het zeer moeilijk nu de padieprijzen aanzienlijk zijn gedaald. Ze dringen er bij president Santokhi op aan in te grijpen en ervoor te zorgen, dat opkopers een betere prijs bieden voor hun gewassen. De boeren stellen dat de kosten voor het inzaaien gelijk zijn gebleven, maar dat de padieprijs is gedaald, waardoor ze in een moeilijke financiële situatie terecht zijn gekomen.

Continue ReadingRijstboeren: ‘We zitten in de problemen en verwachten schadevergoeding’

Del Castilho: ‘Gebrek aan investeringen verergert zorgcrisis’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Angelique Del Castilho, voorzitster van DA'91, heeft in het tv-programma Magazine 4, haar zorgen geuit over de huidige staat van de gezondheidszorg in Suriname. Volgens haar is de zorg al jarenlang het slachtoffer van een falend overheidsbeleid, waarin de nodige investeringen zijn uitgebleven.

Continue ReadingDel Castilho: ‘Gebrek aan investeringen verergert zorgcrisis’

Ravaksur: ‘Regering is bereid loonsverhoging van 20% te geven’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt tegenover Starnieuws, dat de regering bereid is een loonsverhoging van 20 procent te geven. Miskin verklaart namens Ravaksur, dat er tussen hen en de regering akkoord is bereikt voor een salarisverhoging. ‘’De gelden waarover de CLO al jaren onderhandelingen heeft gevoerd, zullen eindelijk worden uitbetaald’’, aldus Miskin.

Continue ReadingRavaksur: ‘Regering is bereid loonsverhoging van 20% te geven’

Pertjajah Luhur wil malafide handelaren aanpakken

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Bronto Somohardjo, ondervoorzitter van Pertjajah Luhur (PL), heeft tijdens een structurenvergadering in het PL-centrum te Catharina Sophia, Saramacca, gezegd dat zijn partij de strijd durft aan te gaan tegen de malafide handelaren. Volgens Somohardjo maken deze handelaren sinds de onafhankelijkheid van het land, enorme winsten ten koste van het volk.

Continue ReadingPertjajah Luhur wil malafide handelaren aanpakken

Agro-coöperaties in Nickerie worden ondersteund met alvast 13 tractoren door de regering

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Zeven agro-coöperaties in het district Nickerie hebben zaterdagmiddag de sleutels ontvangen voor 13 tractoren die voornamelijk zullen worden ingezet voor de grondbewerking van rijstarealen. Deze landbouwmachines zijn voor 25 % gefinancierd door de overheid en de overige 75 % zal door de coöperaties zelf worden betaald. Hiervoor hebben de coöperaties via het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) elk bijkans 4 miljoen Surinaamse dollars geleend

Continue ReadingAgro-coöperaties in Nickerie worden ondersteund met alvast 13 tractoren door de regering

BLIND STAREN EN RIJK REKENEN

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname gaat al zeker langer dan 11 jaar door een zware economische en financiële crisis waar de huidige regering in samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds uit tracht te komen. Het gaat hierbij om een economisch herstelplan dat begeleid en gecontroleerd wordt door het IMF.  Er zijn tekenen dat de economie aan een langzaam herstel bezig is, maar tegelijkertijd lijdt de Surinaamse samenleving  nog steeds erg zwaar onder de impopulaire maatregelen die haar alleen maar armer hebben gemaakt.

Continue ReadingBLIND STAREN EN RIJK REKENEN

Bouva: ‘Regering moet het bedrag van US-dollar 1000 voor waarmerken onderbouwen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Melvin Bouva, NDP-parlementariër, is niet te spreken over het feit dat de regering het besluit heeft genomen, de tarieven voor het in orde maken van essentiële stukken die de hoog gekwalificeerde zorgverlener nodig heeft om te kunnen werken in het buitenland, drastisch te verhogen. In plaats van 250 SRD, zal er voortaan 1.000 US dollar per verklaring moeten worden neergeteld. 

Continue ReadingBouva: ‘Regering moet het bedrag van US-dollar 1000 voor waarmerken onderbouwen’