Veiligheidsbonden bereiken eerste resultaten, verdere focus gericht op loononderhandelingen

De veiligheidsbonden (bonden bij de politie, brandweer, penitentiaire ambtenaren en de Beveiligings- en Bijstandsdienst) hebben vandaag een gezamenlijke bijzondere algemene ledenvergadering (ALV) gehouden in het secretariaat van de Surinaamse Politiebond aan de Zwartenhovenbrugstraat. Tijdens deze ALV werd onder andere ingegaan op de concrete zaken die bereikt moeten worden. De bonden hebben naar verluidt in het afgelopen weekend enkele administratieve zaken in orde gemaakt. Dit was één van de prioriteiten van de veiligheidsbonden.

Milando Atompai voorzitter van de politiebond die tevens de vergadering leidde, zei dat de eerste overeenkomsten bereikt zijn. Hij vertelde dat de gespreken met de regering morgenmiddag van start zullen gaan. Er zal onder andere gesproken worden over de loonsverhoging en de opne-ming van de SRD 3.500 koopkrachtversterking in het loon.

De bondsleden hebben dit goedgekeurd. Volgens Atompai zullen de onderhandelingen deels met de regering en de cluster van ministers onder leiding van minister Krishna Mathoera van Defensie worden gevoerd.

Atompai zei dat de toelagen voor alle korpsen zijn gelijkgetrokken. Zo kregen sommige korpsen geen risicotoelage en ook geen overbruggingstoelage. Ook zijn alle bevorderingen die duidelijk waren, intussen goedgekeurd. Aan de bevordering van officieren moet volgens Atompai nog gewerkt worden. Zo zijn er volgens Atompai mensen bevorderd, omdat die een aantal dienstjaren hebben, boven derden die opleidingen gevolgd hebben en zijn geslaagd. Atompai beloofde dat deze zaken rechtgetrokken zullen worden.

Er is nog veel werk aan de winkel voor de bonden om alles voor elkaar te krijgen, echter worden de vakverenigingen nu gehoord en wordt er gezamenlijk gewerkt om zaken te realiseren. De stukken die nog bij de korpsen liggen, moeten alsnog naar het ministerie van Justitie en Politie om verder verwerkt en getekend te worden. Het is de bedoeling dat de zaken zaterdag aanstaande worden afgerond zoals afgesproken is met de president. De verdere focus van bonden is gericht op de loononderhandelingen.

More
articles