Suriname lanceert Toerisme Maand 2024 met focus op vrede en samenwerking

Op 26 augustus 2024 luidde minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme officieel de start in van de Toerisme Maand 2024. Dit evenement, dat in samenwerking met de private sector is georganiseerd, staat in het teken van Wereldtoerismedag op 27 september. Het thema van dit jaar, “Tourism and Peace,” benadrukt het belang van reizen, saamhorigheid en gerichte samenwerking.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), vertegenwoordigd door voorzitter Rekha Bissumbhar, was ook aanwezig bij de lancering. Hun aanwezigheid onderstreept de cruciale rol van de private sector in het bevorderen van toerisme als een strategische pijler voor economische groei in Suriname.

Tijdens de openingsceremonie benadrukte minister Ramsaran dat toerisme meer is dan alleen een inkomstenbron; het speelt een sleutelrol in culturele uitwisseling en het bevorderen van begrip tussen gemeenschappen. “Toerisme draagt bij aan de ontwikkeling en welvaart van ons land. Het biedt ons de mogelijkheid om verschillende culturen te leren kennen en onze eigen tradities te delen met de wereld,” aldus de minister.

De Toerisme Maand 2024 heeft tot doel om toerismepartners en belanghebbenden samen te brengen om de nationale en lokale toeristische sector te promoten. Gedurende de maand september worden er diverse evenementen georganiseerd om het belang van toerisme als motor van de economie en als middel voor culturele uitwisseling te benadrukken. Deze activiteiten vinden niet alleen plaats in Paramaribo, maar ook in de districten, waarbij zowel de lokale bevolking als internationale bezoekers worden aangemoedigd om deel te nemen.

Met het thema “Tourism and Peace” als leidraad, hoopt het ministerie dat deze maand een blijvende impact zal hebben op de toerismesector en de bevordering van vrede en saamhorigheid in Suriname.

Voor meer informatie over de geplande evenementen, bezoek de Facebook-pagina van de Suriname Tourism Month.

More
articles