Ontstemde zorgmedewerkers eisen aftreden minister Volksgezondheid

Een groep zorgmedewerkers is niet te spreken over het feit dat Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, heeft besloten de tarieven van bevoegdheidsverklaringen, registraties/het waarmerken van diploma’s voor buitenlandse doeleinden uit de zorgsector, drastisch te verhogen van SRD 250 naar USD 1.000 per verklaring. Volgens de minister is dit besluit genomen om het wegtrekken van zorgpersoneel tegen te gaan. De verpleegkundigen zijn het hiermee niet eens. “Dus in stede je werkt aan het beter waarderen van jouw personeel, ben je op zoek naar wegen om de mensen te behouden. Nog erbij op een manier die niet door de beugel kan”, vertelt een gebelgde zorgmedewerker aan de krant.

Lloyd Pool, voorzitter van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) verklaarde gisteren na een gesprek met de president, opgelucht te zijn dat er eindelijk gehoor is gegeven aan hun roep. ‘’De president heeft gelijk maatregelen getroffen en vanmiddag reeds worden zaken verder besproken met een cluster van ministers’’, aldus Pool. De bond praat niet meer slechts met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De minister heeft de problemen niet op kunnen oplossen, daarom is er interventie van de president gevraagd. Pool verwacht dat zaken nu concreet zullen worden aangepakt.

Eerder diende de bond een petitie in bij president Santokhi. In de petitie worden de redenen opgesomd, waarom de bond besloten heeft in vergadering te gaan:

– de betaling van de overbruggingstoelage en behandeltoelage van juli 2024;

– een maand achterstallige overbruggings/werving- en behoudtoelage over het jaar 2023;

– uitbetaling van zogenoemde CLO-tegoeden aan het personeel van AZP;

– een netto-uitkering voor alle medewerkers binnen de zorg;

– het verhogen van de tarieven voor diensten die door de zorginstellingen wordt geboden;

– betrokkenheid van de vakbeweging bij het nemen van besluiten de zorgsector rakende.

More
articles