Atompai: ‘President heeft na lange tijd daadkracht getoond’

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, heeft in gesprek met enkele journalisten verklaard, dat hij bij het gesprek tussen de veiligheidsbonden en de regering, een totaal andere president heeft gezien. Dit had volgens Atompai niet te maken met zijn nieuwe kapsel. ‘’Ik heb na lange tijd een president gezien die daadkracht toonde’’, aldus Atompai. President Santokhi deelde de gesprekspartners mee, dat er gewerkt wordt aan een oplossing, deze moet binnen een week volgen. “Vandaag nog zal een team aan de slag gaan om alle zaken in de administratieve sfeer aan te pakken”, zei de president.

De president zei dat het gesprek met de bonden in een vriendelijke en constructieve sfeer is verlopen. De bonden hebben hoge verwachtingen. Er wordt met drie groepen onderhandeld, maar uiteindelijk zal het resultaat hetzelfde moeten zijn, want het gaat om ambtenaren en met hen gelijkgestelden. Over de koopkrachtversterking wordt later op de dag verder gesproken met een cluster van ministers en het onderhandelingsorgaan.

Wat de achterstallige bevorderingen betreft, merkte de president op, dat het er niet zoveel zijn. ‘’In elk geval moeten ze boven water komen, als ze ergens in een lade zijn of bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Alles moet worden aangepakt. Ook de brandstofbeperking wordt aangepakt’’, aldus de president. De tijdlijn van een week zal strak worden gehanteerd, waarna de volgende week zaterdag weer een overleg is met de president en alle betrokkenen. “Er moet binnen een week resultaat zijn”, aldus de president.

More
articles