Oplossingen voor veiligheids- en gezondheidsbonden binnen een week

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren tijdens gesprekken met de veiligheids- en gezondheidsbonden gezegd, dat er binnen een week oplossingen moeten komen voor de problemen van de bonden. De bonden hebben het standpunt ingenomen, alleen met de president te willen praten. De gesprekken hebben tot middernacht geduurd. Na afloop van de vergadering zei de president dat de gesprekken constructief waren. De gesprekken over salarisaanpassing en koopkrachtversterking, zullen persoonlijk door hem geleid worden. Ook is er een tijdlijn van één week afgesproken. Vrijdag zullen de eerste gesprekken aanvangen. Santokhi zei dat er een aparte prioriteitenlijst is opgesteld voor de gezondheidszorg en veiligheid. Volgende week zaterdag zullen de bereikte resultaten gepresenteerd worden.

Vervolgens zullen de bonden om de tafel zitten met een clusterteam van ministers, de hoofden van de verschillende korpsen, het onderhandelingsorgaan en een technisch team, om te onderhandelen over de bevorderingen,  overbruggingstoelagen en brandstofproblemen.

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond en de woordvoerder van  de veiligheidsbonden, zei  niet helemaal tevreden te zijn.  Ook zei hij dat de president zich wel anders heeft opgesteld in vergelijking met de vorige keren. Lloyd Pool, vakbondsleider van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zei dat de zorgbonden RKZ en RGD geen nut  zien in het voeren van gesprekken met Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid. Dezelfde houding nemen de veiligheidsbonden aan tegenover de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi.

More
articles