Onderwijsbudget overschreden, deel leerkrachten niet uitbetaald

Enkele leerkrachten hebben wederom geen salaris ontvangen. De reden hiervoor is dat het ministerie door zijn begroting heen is. Dit werd aan de onderwijzers meegedeeld nadat zij hadden nagevraagd, waarom hun loon niet was uitgekeerd bij de storting van augustus. Medewerkers van de afdeling Loonadministratie van het ministerie van Onderwijs verklaarden tegenover Suriname Herald, dat een aantal lonen van de onderwijsgevenden geblokkeerd is vanwege een overschrijding van de begroting. Dat viel niet in goede aarde bij de leerkrachten, die aangaven, dat dit niet hun probleem is en dat zij uitbetaald wensten te worden.

Volgens medewerkers van de Loonadministratie  aan de Heerenstraat, ligt het niet aan hen, waarom de mensen niet zijn uitbetaald. “We hebben de opdracht gehad de lonen te blokkeren, vandaar dat er een ‘B’ achter de namen van de mensen staat. Wij voeren de opdracht uit die we van hogerhand hebben gekregen. We snappen de frustraties van de mensen, maar wij kunnen er niets aan doen. Vanaf het moment dat de overheidssalarissen zijn gestort, meldden leerkrachten zich om te achterhalen waarom ze niet zijn uitbetaald.’’

De directeur van Financiën en Planning, Radj Parohi, zegt dat de uitbetaling van de leerkrachten, berust bij het ministerie van Onderwijs. “Vanuit het ministerie van Onderwijs wordt bepaald wie betaald wordt en wie niet”, zegt Parohi.

More
articles