Negen nieuwe advocaten beëdigd, SOVA telt nu 256 leden

Negen nieuwe advocaten zijn op woensdag 28 augustus officieel beëdigd door de president van het Hof van Justitie, mr. Iwan Rasoelbaks. Met de beëdiging van mr. Wiradjenie Chowhari, mr. Vanessa van der San, mr. Astrid Kandhai-Getrouw, mr. Jettie Olff, mr. Santusha Gowrisingh-Sewradj, mr. Stuart Getrouw, mr. Clifton Keenswijk, mr. Isaura Morsen en mr. Indradebie Patadien, is het aantal advocaten binnen de Surinaamse Orde van Advocaten (SOVA), gestegen naar 256.

In zijn toespraak benadrukte president Rasoelbaks de uitdagingen die de invoering van het Nieuw Burgerlijk Wetboek met zich meebrengt. Hij wees erop dat de nieuwe procesregels tijd, energie en geld zullen vergen om deze effectief te integreren binnen de rechterlijke organisatie, de advocatuur en andere juridische sectoren zoals het notariaat, deurwaarders en bedrijfsjuristen.

Procureur-generaal mr. Garcia Paragsingh benadrukte het belang van respect binnen het rechtssysteem. Hij riep de nieuwe advocaten op om in hun werk altijd respectvol om te gaan met alle betrokkenen, van rechters en officieren van justitie tot politieambtenaren en collega’s.

De deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, mr. E. Fraenk, prees de recente verbetering van de tarieven voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Zij beschreef deze aanpassing als een triomf na jarenlange inspanningen.

De pas beëdigde advocaten spraken hun dank uit aan hun patronen, familie en andere ondersteuners die hen hebben bijgestaan tijdens hun reis naar deze mijlpaal. Ze kregen van de president, de procureur-generaal en de deken de oproep mee om hun beroep altijd naar eer en geweten uit te oefenen, met respect voor de kernwaarden van de advocatuur.

More
articles