Onderwijsbudget overschreden, deel leerkrachten niet uitbetaald

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Enkele leerkrachten hebben wederom geen salaris ontvangen. De reden hiervoor is dat het ministerie door zijn begroting heen is. Dit werd aan de onderwijzers meegedeeld nadat zij hadden nagevraagd, waarom hun loon niet was uitgekeerd bij de storting van augustus. Medewerkers van de afdeling Loonadministratie van het ministerie van Onderwijs verklaarden tegenover Suriname Herald, dat een aantal lonen van de onderwijsgevenden geblokkeerd is vanwege een overschrijding van de begroting.

Continue ReadingOnderwijsbudget overschreden, deel leerkrachten niet uitbetaald

Hofpresident moedigt nieuwe advocaten aan rechtshandhaving serieus te nemen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 28 augustus 2024 zijn negen nieuwe advocaten beëdigd bij het Hof van Justitie in Suriname, waarmee het totaal aantal advocaten dat lid is van de Surinaamse Orde van Advocaten, is gestegen tot 256. Tijdens de ceremonie heeft de president van het Hof van Justitie, mr. Iwan Rasoelbaks, de eed of belofte afgenomen van de nieuwe advocaten:

Continue ReadingHofpresident moedigt nieuwe advocaten aan rechtshandhaving serieus te nemen

Oplossingen voor veiligheids- en gezondheidsbonden binnen een week

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren tijdens gesprekken met de veiligheids- en gezondheidsbonden gezegd, dat er binnen een week oplossingen moeten komen voor de problemen van de bonden. De bonden hebben het standpunt ingenomen, alleen met de president te willen praten. De gesprekken hebben tot middernacht geduurd. Na afloop van de vergadering zei de president dat de gesprekken constructief waren.

Continue ReadingOplossingen voor veiligheids- en gezondheidsbonden binnen een week

Gepensioneerde SWM’er over watervoorziening in Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Sureesh Simbhoedatpanday, die 41 jaar bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft gewerkt, is primair met de waterkwaliteit en waterwinning belast geweest. Hij benadrukte dat de productie en distributie van het drinkwater een complex proces is. In een gesprek met onze redactie vertelde hij dat het runnen van een waterleidingbedrijf, niet eenvoudig is.

Continue ReadingGepensioneerde SWM’er over watervoorziening in Suriname

Jagesar: ‘Suriname kan meer profiteren van local content beleid in plaats van wetgeving’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Terwijl Suriname zich voorbereidt op zijn eerste offshore olieproductieproject, pleit Annand Jagesar, algemeen directeur van Staatsolie, voor een local content beleid in plaats van een wetgeving. In een exclusief interview met OilNOW, verklaarde Jagesar, dat een wet misschien voordelen biedt voor lokale bedrijven, maar ze ook minder concurrerend zou kunnen maken. "We zouden liever een beleid hebben", aldus Jagesar.

Continue ReadingJagesar: ‘Suriname kan meer profiteren van local content beleid in plaats van wetgeving’

TotalEnergies: Boorfase Blok 58 levert 600 nieuwe banen op

TotalEnergies verwacht ongeveer 600 mensen in dienst te nemen tijdens de boorfase van het Blok 58-project voor de kust van Suriname, een investering van USD 9 miljard. Volgens de milieu- en sociale impactanalyse van het bedrijf, zal het merendeel van deze posities worden ingevuld door "zeer gespecialiseerde" professionals, met slechts een klein aantal lokale werknemers betrokken bij de bouw- en installatiefase.

Continue ReadingTotalEnergies: Boorfase Blok 58 levert 600 nieuwe banen op

Suriname bespreekt prioriteiten voor ontwikkeling met internationale donoren

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op vrijdag 23 augustus 2024 heeft de tweede Joint Donor Coordination Meeting plaatsgevonden op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De meeting werd voorgezeten door minister Albert Ramdin. Onder de aanwezigen bevonden zich eveneens minister Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en minister Raghoebarsing van Financiën en Planning alsook vertegenwoordigers van diverse bilaterale, regionale en internationale partners van Suriname en vertegenwoordigers van diverse ministeries die hun projecten voorlegden.

Continue ReadingSuriname bespreekt prioriteiten voor ontwikkeling met internationale donoren

Surinaamse Brouwerij schakelt over op groene energie met eerste I-RECs

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Surinaamse Brouwerij heeft een mijlpaal bereikt in haar duurzaamheidsambities door deel te nemen aan de eerste uitgiftes van International Renewable Energy Certificates (I-RECs) in Suriname. Deze certificaten bevestigen dat 47 procent van het totale energieverbruik in het productieproces van de brouwerij afkomstig is van groene energiebronnen. Met deze stap bestaat nu 100 procent van het elektriciteitsverbruik in de productie uit hernieuwbare energie.

Continue ReadingSurinaamse Brouwerij schakelt over op groene energie met eerste I-RECs
Read more about the article Guyana overtreft Trinidad in koolwaterstofproductie
Het Exxon Mobil boorvaartuig Stena Carron, dat zich momenteel in het Stabroek Block bevindt. De Amerikaanse aardolie multinational heeft donderdag nog meer positeve resultaten van haar olievondst in Guyana bekendgemaakt, zo melden de internationale en Guyanese media vandaag.

Guyana overtreft Trinidad in koolwaterstofproductie

Guyana heeft Trinidad en Tobago overtroffen als de grootste producent van koolwaterstoffen in het Caribisch gebied. Recent gepubliceerde gegevens tonen aan, dat Guyana momenteel meer koolwaterstoffen produceert dan zijn ervaren buurman. Volgens gegevens van het ministerie van Energie en Energie-industrie van Trinidad en Tobago produceerde het land in de eerste vier maanden van 2024 gemiddeld 50.246 vaten olie en condensaat per dag (b/d).

Continue ReadingGuyana overtreft Trinidad in koolwaterstofproductie
Read more about the article RBTM brengt klaarheid in reeks diefstallen goudbedrijf
arrestatie

RBTM brengt klaarheid in reeks diefstallen goudbedrijf

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De verdachten A.K. en N.K. zijn door de leden van het Regio Bijstand Team Midden aangehouden op maandag 26 augustus 2024. De voornoemde afdeling bracht klaarheid in een reeks van diefstallen bij een goudbedrijf, nadat vanaf december 2023 tot omstreeks 31 juli 2024 verschillende diefstallen werden gepleegd door tot nog toe onbekenden op het terrein van het goudbedrijf.

Continue ReadingRBTM brengt klaarheid in reeks diefstallen goudbedrijf

Negen nieuwe advocaten beëdigd, SOVA telt nu 256 leden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Negen nieuwe advocaten zijn op woensdag 28 augustus officieel beëdigd door de president van het Hof van Justitie, mr. Iwan Rasoelbaks. Met de beëdiging van mr. Wiradjenie Chowhari, mr. Vanessa van der San, mr. Astrid Kandhai-Getrouw, mr. Jettie Olff, mr. Santusha Gowrisingh-Sewradj, mr. Stuart Getrouw, mr. Clifton Keenswijk, mr. Isaura Morsen en mr. Indradebie Patadien, is het aantal advocaten binnen de Surinaamse Orde van Advocaten (SOVA), gestegen naar 256.

Continue ReadingNegen nieuwe advocaten beëdigd, SOVA telt nu 256 leden