Trustbank Amanah lanceert Garantiefonds voor Surinaamse ondernemers

Trustbank Amanah heeft een Garantiefonds gelanceerd, een initiatief dat gericht is op het ondersteunen van Micro, Kleine en Middelgrote Ondernemingen (MSME’s) in Suriname. Het fonds is ontworpen om ondernemers te helpen bij het verkrijgen van financiering door een extra garantie te bieden, vooral in een tijd waarin economische omstandigheden uitdagend zijn.

Het Garantiefonds biedt een unieke oplossing door een deel van het risico te dragen bij het verstrekken van leningen aan MSME’s. Dit stelt ondernemers in staat om makkelijker financiering te verkrijgen, zelfs wanneer ze niet over voldoende onderpand beschikken. Hierdoor kunnen bedrij-ven die zich in een groeifase bevinden, toegang krijgen tot het benodigde kapitaal.

Het fonds is toegankelijk voor een breed scala aan sectoren, waaronder landbouw, technologie, productie en dienstverlening. Dit maakt het een waardevolle bron voor ondernemers die zich richten op innovatie en groei. Trustbank Amanah ziet dit fonds als een cruciale stap in het bevorderen van een dynamische en veerkrachtige economie in Suriname.

Trustbank Amanah nodigt alle MSME’s uit om de mogelijkheden van het Garantiefonds te verkennen. Het fonds biedt ondersteuning aan bedrijven die hun doelen willen realiseren en hun bijdrage aan de economische ontwikkeling van Suriname willen vergroten. De bank blijft zich inzetten voor het begeleiden en ondersteunen van ondernemingen in hun streven naar duurzame groei.

Over Trustbank Amanah: Als pionier in Islamic Finance in Suriname en de regio, blijft Trustbank Amanah zich inzetten voor economische groei en inclusieve ontwikkeling door middel van innovatieve oplossingen. De bank werkt samen met zowel de publieke als de private sector om een duurzame en veerkrachtige economie op te bouwen die alle inwoners van Suriname ten goede komt.

More
articles