Trustbank Amanah lanceert Garantiefonds voor Surinaamse ondernemers

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Trustbank Amanah heeft een Garantiefonds gelanceerd, een initiatief dat gericht is op het ondersteunen van Micro, Kleine en Middelgrote Ondernemingen (MSME’s) in Suriname. Het fonds is ontworpen om ondernemers te helpen bij het verkrijgen van financiering door een extra garantie te bieden, vooral in een tijd waarin economische omstandigheden uitdagend zijn.

Continue ReadingTrustbank Amanah lanceert Garantiefonds voor Surinaamse ondernemers

TotalEnergies treft voorbereidingen veiligheidsmaatregelen voor offshore ontwikkeling Suriname

TotalEnergies overweegt om zich te abonneren op de capping stack-service die vereist is in Guyana, als onderdeel van de voorbereidingen voor hun eerste offshore ontwikkeling in Suriname. Dit werd bevestigd door Simon Byrne, vicepresident van TotalEnergies voor Gezondheid, Veiligheid, Beveiliging en Milieu, tijdens een bijeenkomst op 28 augustus over de milieu- en sociale impactbeoordeling (ESIA) van het 9 miljard dollar kostende Blok 58-project.

Continue ReadingTotalEnergies treft voorbereidingen veiligheidsmaatregelen voor offshore ontwikkeling Suriname

‘Maatregel noodzakelijk om bedreiging nationale gezondheidsveiligheid tegen te gaan’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De regering treft maatregelen om te voorkomen dat hooggekwalificeerd zorgpersoneel het land verlaat, door de tarieven voor essentiële documenten die nodig zijn om in het buitenland te kunnen werken, te verhogen. In plaats van SRD 250 zullen personen nu USD 1000 per verklaring moeten betalen.

Continue Reading‘Maatregel noodzakelijk om bedreiging nationale gezondheidsveiligheid tegen te gaan’

Brunswijk: ‘Pot acute hulp Sociale Zaken heeft nul cent’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vicepresident Ronnie Brunswijk, was gisteren voor de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers, niet te spreken over het feit dat dagelijks velen mensen zich bij hem melden op zoek naar sociale hulp. Hij zei de afgelopen vier jaar miljoenen te hebben uitgegeven aan mensen die komen met sociale problemen. Haast alle kleine winsten die hij via zijn zoon ontvangt vanuit zijn voormalige goudbedrijf Robruns N.V., gaat naar deze groep.

Continue ReadingBrunswijk: ‘Pot acute hulp Sociale Zaken heeft nul cent’

Brunswijk: ‘We kunnen niet blijven zeggen dat er geen geld is’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gisteren gezegd, dat hij wel had verwacht dat de verschillende bonden de straat op zouden komen. Dit vooral nadat de zorgbonden bij hem op de stoep waren gekomen, nadat de overbruggingstoelage niet in de maand juli werd uitbetaald. Door tussenkomst van Brunswijk zijn partijen in dialoog getreden.

Continue ReadingBrunswijk: ‘We kunnen niet blijven zeggen dat er geen geld is’

Veiligheidsbonden en verpleging teleurgesteld in niet verschijnen president

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De verschillende veiligheidsbonden en werkers uit de zorg, gingen gisteren samen de straat op om een motie in te dienen bij de president. Echter werd de goed opgekomen menigte meegedeeld, dat de president bezig is en de groep pas vrijdag kan ontvangen. De demonstranten waren niet tevreden hiermee, en eisten dat de president ze te woord stond. Met veel moeite konden de vakbondsleiders de leden zover krijgen, zich terug te trekken.

Continue ReadingVeiligheidsbonden en verpleging teleurgesteld in niet verschijnen president

Als Chan weg moet, betekent dat niet dat jij terug mag komen

Het enige wat de oppositionele politici doen, is klagen over Santokhi. Hij deugt niet, hij mag niet terugkomen. Zij, en de NDP’ers voorop, geven continu af op hem en zijn beleid. Deels is dat begrijpelijk, maar dan zeggen wij: oké Chan deugt niet, hij mag niet terugkomen. A bun, a regel, hij komt niet, maar dan wat? Dat wil niet zeggen dat jij moet komen, daar is geen enkele reden voor. Waarom moet jij dan komen? Kome peh?

Continue ReadingAls Chan weg moet, betekent dat niet dat jij terug mag komen

GANGSTERISME EN DE GOUDWINNING

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Als je arm en in ruraal gebied woonachtig bent en geen politieke connecties hebt, mag je in dit land verrekken, want slechts weinigen zullen zich daadwerkelijk om je benarde leefomstandigheden en/of lot bekommeren. Wij durven dat glashard te stellen, als we slechts kijken naar wat zich in ons achterland al tijden aan het voltrekken is binnen de zogeheten goudwinning en de zeer dubieuze uitgifte van tal van goudconcessies aan politieke gangsters en de aan hen gelieerde vrienden en familieleden

Continue ReadingGANGSTERISME EN DE GOUDWINNING

Mathoera over personeelstekort gezondheidzorg

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Krishna Mathoera, ad- interim minister van Volksgezondheid heeft in gesprek met TBN Prime Alert bevestigd, dat er recentelijk twee baby's zijn overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Dit blijkt uit een voorlopige rapportage. Volgens de minister is het personeelstekort op de kinderafdeling een belangrijke oorzaak voor deze tragische incidenten.

Continue ReadingMathoera over personeelstekort gezondheidzorg

SWM-tarievengegevens drinkwatervoorziening periode 2024

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) datagegevens drinkwater tarieven (SRD) over de periode juli tot en met december 2024. Volgens de SWM hebben mensen het recht om de tariefgegevens te ontvangen die de maatschappij van ze heeft. In de drinkwatervoorziening tarieven (SRD) van juli tot en met december 2024 zijn: 20= huisaansluitng bijzonderheden tarief. 30A= huisaansluiting minder dan 16m3. 30B= huisaansluiting meer dan 16m3. 31=huisaansluiting met zwembad. 40= grondstof tarief. 41=

Continue ReadingSWM-tarievengegevens drinkwatervoorziening periode 2024