Politie waarschuwt voor skimming: Toename van aangiftes na rustige periode

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Na een rustige periode, nadat de politie twee skimmers had opgepakt, zijn er sinds 19 augustus weer veel meldingen binnengekomen van mensen die geld zijn kwijtgeraakt zonder dat ze zelf hebben gepind. De politie ziet dat dit vaak gebeurt en roept daarom iedereen op om extra voorzichtig te zijn bij het pinnen, vooral nu het einde van de maand nadert en salarissen worden gestort.

Continue ReadingPolitie waarschuwt voor skimming: Toename van aangiftes na rustige periode

Del Prado: ‘Als pasgeborenen dood gaan, dan is er iets heel erg mis”

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het probleem van onvoldoende capaciteit op de kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), is een aantal maanden geleden onder de aandacht gebracht van het ministerie van Volksgezondheid. Diverse betrokken partijen hebben overleg gevoerd en oplossingsmodellen voorgesteld, doch die hebben niet tot het gewenste resultaat geleid.

Continue ReadingDel Prado: ‘Als pasgeborenen dood gaan, dan is er iets heel erg mis”

DSB treft strenge maatregelen ter voorkoming van skimming

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De afgelopen periode zijn er meerdere pogingen tot skimming ontdekt bij verschillende DSB pinautomaten. De betreffende automaten zijn inmiddels buiten werking gesteld. Als extra voorzorgsmaatregel en om de veiligheid van klanten te waarborgen, zal DSB de beveiliging bij haar pinautomaten verhogen. Daarnaast wordt de opname limiet tijdelijk verlaagd naar SRD 5.000,- per transactie gedurende de nachtelijke uren van 23:00 uur tot 07:00 uur.

Continue ReadingDSB treft strenge maatregelen ter voorkoming van skimming

Lienga: ‘SWM werkt aan lage waterduk in Paramaribo en Wanica’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens een gisteren gehouden persconferentie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschap-pij (SWM), is directeur Clifton Lienga ingegaan op de stand van zaken met betrekking tot de watervoorziening in Paramaribo en Wanica. Volgens de directie van de SWM heeft het waterproductiestation op het William Kraanplein in Paramaribo een lek in een grote toevoerleiding, waardoor de waterdruk laag was.

Continue ReadingLienga: ‘SWM werkt aan lage waterduk in Paramaribo en Wanica’
Read more about the article Verzoeken om vrijlating Kromosoeto en medeverdachten afgewezen
De directeur van de Surinaamse Postspaarbank, Ginmardo Kromosoeto, is vandaag in verzekering gesteld. Kromosoeto wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting.

Verzoeken om vrijlating Kromosoeto en medeverdachten afgewezen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 21 augustus 2024 werd de strafzaak tegen de verdachten G. Kromosoeto, G. Hew A Kee, B. Jurgens, R. Putter, W. Sardjo en J. ten Berge behandeld door de kantonrechter. De zitting stond in het teken van het verhoor van de verdachten en de beslissing over een verzoek tot bewijsuitsluiting in de zaak van verdachte Putter.

Continue ReadingVerzoeken om vrijlating Kromosoeto en medeverdachten afgewezen

Op 1 september zullen administratieve kosten voor ziekenhuisopnames gelden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) deelt per schrijven mede, dat ingaande 1 september er bij ziekenhuisopnames een bedrag van SRD 450,- betaald zal moeten worden voor administratieve kosten. Ook zal er een patiëntenbijdrage van SRD 50 per consult per specialisme voor poliklinische zorg worden geïntroduceerd.

Continue ReadingOp 1 september zullen administratieve kosten voor ziekenhuisopnames gelden

Vrijheid van meningsuiting onder druk:

In een vrije democratie en rechtsstaat zijn vrijheid van meningsuiting en persvrijheid de hoekstenen van een gezonde samenleving. Helaas staan deze fundamentele rechten in Suriname onder toenemende druk, zoals recentelijk is gebleken uit de juridische stappen die minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de staat Suriname hebben ondernomen tegen hoofdredacteur Nita Ramcharan van Starnieuws.

Continue ReadingVrijheid van meningsuiting onder druk:

SCHANDELIJK GESJACHER MET DRINKWATER:

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Wie heeft er in de huidige Republiek Suriname nog recht op schoon drinkwater uit de kraan, en geleverd door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij en wie niet? Een vraag die al een jaar lang gesteld mag worden door verschillende personen en instanties in Groot-Paramaribo en daarbuiten. Al vanaf augustus 2023 doet zich een situatie voor, waarbij er vrijwel wekelijks weinig of geen water uit de kraan komt en dus de zogeheten durotanks, binnen de kortste keren leeg lopen en de hoog nodige aanvulling wel dagen op zich kan laten wachten.

Continue ReadingSCHANDELIJK GESJACHER MET DRINKWATER:

Finabank start gratis sessies voor financiële inclusie om ongelijkheden te verminderen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In een poging om ongelijkheden in de samenleving terug te dringen, biedt Finabank gratis financiële inclusiesessies aan. Deze sessies zijn bedoeld om deelnemers te helpen hun kennis van financiële producten te vergroten, hun financiële vaardigheden te versterken en verantwoord financieel gedrag te bevorderen. Dit initiatief sluit aan bij het tiende Duurzame Ontwikkelingsdoel (SDG 10): het verminderen van ongelijkheden.

Continue ReadingFinabank start gratis sessies voor financiële inclusie om ongelijkheden te verminderen

‘Protestacties padieboeren zijn wilde acties’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

"Dit is een wilde actie, het is geen rechtvaardige actie. Als dat zo was, dan zouden wij de protestactie van de padieboeren ook ondersteunen", zegt de voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associate (SPBA), Harinandan Oemraw, aan de krant. ‘’De SPBA ondersteunt de acties niet, omdat zij geen politiek speelt’’, verduidelijkt Oemraw. Volgens hem zijn de trekkers en leiders van de acties, loyalisten van verschillende politieke partijen. ‘’Zij zijn daar met een dubbelle agenda’’, aldus Oemraw.

Continue Reading‘Protestacties padieboeren zijn wilde acties’

Verbetering waterinfrastructuur Nickerie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Surinaamsche Watermaatschappij (SWM) boekt aanzienlijke vooruitgang in het verbeteren van de waterinfrastructuur in het district Nickerie. Na de succesvolle voltooiing van waterleidingen in Henar en Post Utrecht, is goedkeuring verleend voor de aanleg van een nieuwe leiding aan de Larecoweg en Post Utrecht 1 en 2 bij de Maratakarivier in Wageningen.

Continue ReadingVerbetering waterinfrastructuur Nickerie