Oostburg krijgt rechtsingang voor kort geding tegen MinOWC

Op donderdag 22 augustus 2024 heeft de kantonrechter een kort geding in behandeling genomen dat was aangespannen door M. Oostburg en anderen tegen de staat Suriname en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Henry Ori. Het geschil draait om het besluit van het MinOWC met betrekking tot de verstrekking van getuigschriften in het basisonderwijs.

De eisers, vertegenwoordigd door advocaat mr. H. Vreden, hebben gevorderd dat het besluit wordt opgeschort, totdat de rechtsgeldigheid ervan definitief is vastgesteld in een bodemprocedure. Zij eisen tevens een dwangsom van SRD 250.000 voor elke keer of dag dat het ministerie het besluit niet naleeft.

De verdediging, onder leiding van mr. D. Lala, werd op 22 augustus 2024 in de gelegenheid gesteld om te reageren op de vorderingen. Mr. Lala vroeg om uitstel voor het indienen van een conclusie van antwoord. De kantonrechter honoreerde dit verzoek en heeft bepaald dat het antwoord uiterlijk op 5 september 2024 moet worden ingediend, zonder verdere mogelijkheid tot uitstel.

More
articles