Regering heeft niet nagedacht over opvang leerjaar 9 en 10

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens een recente persconferentie van het ministerie van Onderwijs, kwam naar voren, dat er niet is nagedacht over de opvang van leerlingen van het leerjaar 9 en 10. De werkelijkheid wijst uit, dat het moeilijk is kinderen van leerjaar 9 en 10 in te schrijven, wat tot gevolg heeft dat vele ouders klagen en boos het ministerie betreden.  Er bleek geen plek meer te zijn op de aangewezen scholen, mensen werden van het kastje naar de muur gestuurd. Er is ook commotie ontstaan over het wel of niet afgerond hebben van het basisonderwijs en de erkenning ervan met een getuigschrift.

Continue ReadingRegering heeft niet nagedacht over opvang leerjaar 9 en 10

Oostburg krijgt rechtsingang voor kort geding tegen MinOWC

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op donderdag 22 augustus 2024 heeft de kantonrechter een kort geding in behandeling genomen dat was aangespannen door M. Oostburg en anderen tegen de staat Suriname en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Henry Ori. Het geschil draait om het besluit van het MinOWC met betrekking tot de verstrekking van getuigschriften in het basisonderwijs.

Continue ReadingOostburg krijgt rechtsingang voor kort geding tegen MinOWC

‘Binnenland Suriname verandert in slagveld, terwijl degelijke aanpak uitblijft’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het binnenland van Suriname dreigt in een slagveld te veranderen. In de afgelopen periode is veel melding gemaakt van gewapende roofovervallen met soms dodelijke slachtoffers, rond goudvelden en wegen die naar goudvelden leiden. ‘’Hetgeen momenteel in het binnenland van Suriname gebeurt, zagen wij een paar jaar geleden alleen in films. Het binnenland van Suriname dreigt in een slagveld te veranderen‘’, zei BEP-voorzitter Ronny Asabina tegenover de krant. Volgens Asabina is de situatie momenteel zeer gevaarlijk, maar van overheidswege ontbreekt er een degelijk plan van aanpak.

Continue Reading‘Binnenland Suriname verandert in slagveld, terwijl degelijke aanpak uitblijft’

Procedure werkvergunning buitenlanders wordt versneld

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, verklaarde tijdens de regeringsraadvergadering dat de procedure voor het verkrijgen van een werkvergunning zal worden verbeterd. Het aanpassen van de procedure is volgens de minister niet alleen een aanzienlijke verbetering voor buitenlandse bedrijven die in Suriname actief zijn, maar ook voor het ondernemers- en investeringsklimaat in ons land.

Continue ReadingProcedure werkvergunning buitenlanders wordt versneld

TotalEnergies treft voorbereidingen voor boren 32 putten in offshore Suriname

De Franse energie-gigant TotalEnergies heeft ambitieuze plannen aangekondigd, om eind 2026 te beginnen met ontwikkelingsboringen in Suriname zijn eerste offshore olieveld. Samen met projectpartner APA Corporation is totalEnergies bezig met voorbereidingen voor de gezamenlijke ontwikkeling van de Sapakara Zuid-Krabdagu velden in Blok 58. De definitieve investeringsbeslissing voor het project, dat naar schatting USD 9 miljard zal kosten, wordt tegen het einde van het jaar verwacht.

Continue ReadingTotalEnergies treft voorbereidingen voor boren 32 putten in offshore Suriname

Artsen en verpleegkundigen AZP wanhopig door ontbreken adequate zorg

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op de afdelingen Neonatale Intensive Care (NICU) en Pediatrische Intensive Care (PICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), hangt momenteel een trieste sfeer. De afgelopen dagen hebben artsen en verpleegkundigen machteloos moeten toezien hoe pasgeboren baby's en ernstig zieke kinderen het leven lieten, zonder dat zij hen de benodigde zorg konden bieden.

Continue ReadingArtsen en verpleegkundigen AZP wanhopig door ontbreken adequate zorg

Overdracht gerenoveerd LBB-kantoor Nickerie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In Nickerie vond op vrijdag 16 augustus de officiële overdracht plaats van het vernieuwde kantoorgebouw van de Dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB). De ceremonie werd bijgewoond door waarnemend president Ronnie Brunswijk, de minister van Grondbeleid en Bosbeheer Dinotha Vorswijk, vertegenwoordigers van de UNDP, lokale autoriteiten en medewerkers van LBB. Het kantoor, gelegen aan de Groenhartstraat, werd volledig gerenoveerd en uitgebreid als onderdeel van het GCCA+ fase 2 project, gefinancierd door de Europese Unie en het United Nations Development Programme (UNDP).

Continue ReadingOverdracht gerenoveerd LBB-kantoor Nickerie

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik, de Surinaamse UFC-vechter,

  • Post author:
  • Post category:Sport

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik, de Surinaamse UFC-vechter, heeft na zijn overwinning op de Aus-tralische vechter Tai Tuivasa, wederom zijn plek weten te bemachtigen in de top 10 van de UFC. Bigi Boi bevond zich voor de wedstrijd nog op de twaalfde plek. Dankzij vier opeenvolgende zeges in zijn UFC-debuutjaar in 2019, ontpopte Bigi Boi zich tot een van de topgerangschikte zwaargewichten, maar vijf verliespartijen uit acht gevechten maakte dat hij de afgelopen vier jaar uit de top 10 tuimelde.

Continue ReadingJairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik, de Surinaamse UFC-vechter,

Brunswijk bemiddelt in kwestie overbruggingstoelage

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft bemiddeld in de kwestie van de overbruggingstoelage, en zorgde ervoor dat er een dialoog tussen het ministerie van Volksgezondheid en het zorgpersoneel van diverse ziekenhuizen op gang is gekomen over deze kwestie. Het zorgpersoneel van het Diakonessenhuis en het ‘s Lands Hospitaal heeft zich op woensdag 21 augustus onder leiding van vakbondsvoorzitter Imro Edam, naar het Kabinet van de Vice-President begaven.

Continue ReadingBrunswijk bemiddelt in kwestie overbruggingstoelage