Verdachte in Verkoolde lijken-strafzaak veroordeeld tot 40 jaar

Rechter Maureen Dayala heeft op 19 augustus 2024 uitspraak gedaan in de zaak tegen Yorinde W., Elden S., en Roël G., die betrokken waren bij de ontvoering en moord op drie mannen wier verkoolde lichamen werden gevonden in een uitgebrande Ford Ranger pick-up aan de Noordpolderdam.

Yorinde W. werd veroordeeld tot veertig jaar gevangenisstraf. Zij kreeg twintig jaar opgelegd voor opzettelijke vrijheidsberoving en gekwalificeerde doodslag, en nog eens twintig jaar voor medeplegen van moord. Elden S. en Roël G. kregen elk negen jaar gevangenisstraf voor wederrechtelijke vrijheidsberoving, maar werden vrijgesproken van doodslag en moord.

De zaak kwam aan het licht op 18 juli 2021, toen de politie drie verkoolde lichamen aantrof in een uitgebrande Ford Ranger in Noordpolderdam. De voertuigen waren vastgebonden met tie wraps en vertoonden schotwonden. De lichamen werden later geïdentificeerd als Rohitas S., Shawn K., en Cedric T. De verdachten Marvin Anthony Ralf Wilson en Raoul John Sypenhof worden nog steeds door Interpol gezocht in deze zaak.

More
articles