Edam: ‘Minister Ramadhin is manipulatief bezig’

Imro Edam, voorzitter van de ziekenhuisbonden, heeft afgelopen week in gesprek met D-TV zijn ongenoegen geuit, nadat de kortgedingrechter de bonden sommeerde om hun leden terug te sturen naar het werk. Volgens Edam is er geen sprake geweest van een eerlijk proces. ‘’Minister Ramadhin is manipulatief bezig en heeft zaken verdraaid’’, aldus Edam. “We krijgen geen koopkrachtversterking, maar een overbruggingstoelage”, voegde hij eraan toe. Volgens Edam zitten heel wat leden zonder die overbruggingstoelage onder het minimumuurloon, maar met de komst van de overbruggingstoelage komen ze net op het minimumuurloon.

‘’De regering maakt misbruik van het volk, en heeft een alternatief gevonden om kort gedingen aan te spannen tegen mensen of groepen die opkomen voor hun belangen’’, stelde Edam. Hij heeft de leden geadviseerd geen acties meer te voeren, maar over acht maanden een ernstige actie te voeren in de stemhokjes.

Edam verduidelijkte dat de koopkrachtversterking een vast bedrag is, terwijl de overbruggingstoelage minimaal SRD 3500 en maximaal SRD 7000 bedraagt. ‘’De overbruggingstoelage is een voorloper op de nieuwe loonreeks, dus de overbruggingstoelage is helemaal geen koopkrachtversterking”, aldus Edam.

 

More
articles