CLO eist overeengekomen loonsverhoging van 50% uit 2020

Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), heeft in gesprek met radio ABC gezegd, dat de vakbond de met de huidige regering overeengekomen loonsverhoging van 50 procent uit het jaar 2020 niet is vergeten. ‘’De CLO eist dat er uitvoering daaraan wordt gegeven, alvorens er verder wordt onderhandeld’’, stelde Miskin. Volgens hem zou de vakbeweging deze kwestie meermalen hebben voorgehouden aan de president, die op zijn beurt gezegd heeft, dat er uitvoering aan zal worden gegeven met de beschikbare middelen, doch tot op heden is dat niet gebeurd.

‘’Wanneer we in de komende week weer met de regering om de tafel gaan, zal de overeenkomst wederom aangehaald worden’’, aldus Miskin. De CLO bespreekt deze kwestie ook afzonderlijk met het Onderhandelingsorgaan van de overheid. ‘’Ik heb al kort gesproken met leden van het Onderhandelingsorgaan hierover en heb goede hoop dat het rond komt.’’

Miskin zei dat geld een belangrijke rol speelt. ‘’Toen de huidige regering in 2020 aantrad, zou de regering hebben gezegd dat het geen degelijk akkoord was, omdat er maar twee handtekeningen op de overeenkomst stonden.’’ Miskin heeft later de regering via een resolutie ervan kunnen overtuigen, dat het akkoord wel geldig is.

More
articles