Ziekenhuizen houden voet bij stuk

Lloyd Pool, voorzitter van de Algemene Bond Personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ), zegt dat er een algemene ledenvergadering zal worden gehouden, omdat de leden de koppige houding van de minister van Volksgezondheid, niet langer zullen pikken. Dit verklaarde Pool in gesprek met Suriname Herald.

Volgens Pool is er geen overeenstemming bereikt over de uitkering van de overbruggingstoelage aan het ziekenhuispersoneel voor juli, maar wel voor augustus. Volgens Pool heeft hij op verschillende manieren geprobeerd de minister uit te leggen, waarom de mensen recht hadden op de toelagen, maar de minister bleef volharden. Pool verliet daarom de vergadering.

“Het was voor ons meer dan duidelijk. Wat er ook tegen de minister werd gezegd, hij bleef volhouden, dat de toelagen niet zullen worden uitbetaald. De  minister vergelijkt het met koopkrachtversterking, maar het zorgpersoneel ontvangt geen koopkrachtversterking”, aldus Pool. De bondsvoorzitter legde uit dat het zorgpersoneel een overbruggings-, wervings- en behoudstoelage krijgt en de grondslag daarvan compleet verschilt met wat de minister beweert. Maar de minister bleef bij zijn standpunt. Hij stuurde na de vergadering een schrijven naar de verschillende directeuren om aan te geven, dat de toelagen niet zullen worden uitbetaald. Het personeel van ‘s Lands Hospitaal legde op grond hiervan het werk gelijk neer.

More
articles