Uitspraak in Drie Verkoolde Lijken-zaak

GFC-nieuws online meldde, dat in de vroege ochtend van zondag 18 juli 2021, de politie van Kwatta een uitgebrande pick-up van het merk Ford Ranger te Noordpolderdam had aangetroffen, ter hoogte van Leiding 8 in het district Wanica. Verdachte Yorinde W. wordt beschuldigd van een belangrijke rol in de ontvoeringen en moorden, terwijl haar voortvluchtige broer Marvin W. als het brein moet worden gezien.

Op 19 augustus behandelde de kantonrechter de strafzaak tegen Y.W., R.G. en E.S. die vermoedelijk betrokken waren bij het misdrijf, waarbij verkoolde lijken werden gevonden in een uitgebrande Ford Ranger aan de Noordpolderdam. De officier van justitie, Satyamperkash Garib, eiste in het Tweede Kanton tegen Yorinde W. een gevangenisstraf van 25 jaar en in het Derde Kanton 20 jaar.  Rechter Maureen Dayala legde de verdachte een straf van 20 jaar in het Tweede Kanton op en in het Derde Kanton 20 jaar, in totaal een gevangenisstraf van 40 jaar. Vastgesteld werd dat Yorinde W. en haar broer Marvin W. het gemunt hadden op het slachtoffer Rohitas Sital. Hij werd doodgeschoten in een woning en de andere twee, Cedric Tertulien en Shawn Stolk, werden onder dwang gebracht naar Nooderdampolder en in het voertuig (Ford Ranger) in brand gestoken.

De rechter vond niet voldoende bewijs om de andere verdachten, Elden S. en Roel G., te veroordelen voor de moord op Sital, maar achtte hen schuldig aan ontvoering en veroordeelde hen tot 9 jaar gevangenisstraf. Het is bewezen dat de gebruikte brandstof afkomstig was uit het voertuig van Yorinde.

De rechter gaf aan, meer tijd nodig te hebben om het vonnis te formuleren in de Drie Verkoolde Lijken-zaak, waarin Yorinde W. terechtstond en Elden S. en Roel G. voor hun betrokkenheid. De zaak werd meerdere keren uitgesteld vanwege de complexiteit.

 

More
articles