Leerkrachten: ‘Slechte resultaten te wijten aan gebrekkige communicatie en middelen’

Een groep leerkrachten heeft in gesprek met de krant verklaard, dat de slechte resultaten van het afgelopen schooljaar te wijten zijn aan het feit dat er vanwege het ministerie van Onderwijs, slecht wordt gecommuniceerd. ‘’We krijgen bijvoorbeeld vandaag de opdracht om iets uit te voeren, maar dat besluit wordt dan over één week teruggedraaid’’, aldus een leerkracht. Volgens de leerkrachten zorgt niet alleen voor frustraties bij hen, ook de leerlingen kunnen het op een gegeven moment niet meer bijbenen.

De leerkrachten zeggen dat ook het tekort aan middelen een belangrijke rol speelt in het schoolresultaat. Volgens de groep ontbreekt er vaak genoeg bordkrijt. “We moeten vaak dingen uit onze eigen zak aanschaffen. Maar wij verdienen ook niet geweldig om dat elke keer te doen. Vaak wil je iets uitleggen zodat de kinderen het beter snappen, maar dan is er maar één pijpje krijt en moet je er rekening mee houden dat je het daar nog een hele tijd mee moet doen”, zegt een gebelgde leerkracht.

De groep zegt ook er geen voorstander van te zijn om les te geven in de vakantie en herkansingen in de vakantie. Volgens hen moeten de kinderen genieten van de vakantie. ‘’De mensen die nu het beleid maken, hadden toen ze kind waren, ook gewoon vakantie’’, zegt een leerkracht.

More
articles