KBS blijft in actie, minister toont geen begrip

Wendel Oosterwolde, voorzitter van de bond bij het Korps Brandweer Suriname (KBS), heeft in gesprek met KeyNews verklaard, dat de leden landelijk nog altijd in actie zijn. Volgens Oosterwolde neemt de regering het niet zo nauw met de veiligheid van de manschappen.

Hij vertelde dat er werkkleding voor de manschappen besteld is, maar bij mondjesmaat werd betaald door de staat. Oosterwolde benadrukte dat de levering hierdoor vertraagd wordt en er verder niets bijzonders van de grond komt. Het korps is landelijk in vergadering. Dat is begin vorige week ook besloten tijdens een algemene ledenvergadering, waarbij de pers goed vertegenwoordigd was. De brandweerbond heeft sinds vorig jaar enkele keren aan de bel getrokken vanwege ontevredenheid over  zaken als kleding en een betere waardering.

Volgens de bondsvoorzitter heeft de minister nog steeds geen contact gemaakt sinds de actie is aangevangen. Dit was ook de reden waarom tijdens de algemene ledenvergadering is besloten, dat de bond nu met de president in gesprek gaat of met de clusterministers. “Niets is opgelost, we wachten nog steeds”, zei Oosterwolde.

Hij vertelde dat de luchthaven ook niet goed kan functioneren als de brandweer niet werkt. Hij stelt dat er slechts wordt uitgerukt voor brand en de technische hulpverlening.

More
articles