Read more about the article KBS blijft in actie, minister toont geen begrip
Wendel Oosterwolde, voorzitter van de Bond Personeel Brandweer Suriname (BPBS), heeft gisteren tijdens een persconferentie benadrukt, dat de brandweer diverse zaken ontbeert. Derhalve heeft de BPBS besloten voor onbepaalde tijd in vergadering bijeen te komen en beslissingen te nemen over de gemeenschappelijke toekomst, totdat de overheid haar verplichtingen nakomt. (Foto: S.S.)

KBS blijft in actie, minister toont geen begrip

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Wendel Oosterwolde, voorzitter van de bond bij het Korps Brandweer Suriname (KBS), heeft in gesprek met KeyNews verklaard, dat de leden landelijk nog altijd in actie zijn. Volgens Oosterwolde neemt de regering het niet zo nauw met de veiligheid van de manschappen.

Continue ReadingKBS blijft in actie, minister toont geen begrip

Nog geen duidelijkheid over compensatiegelden aan padieboeren

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De padieboeren in Nickerie hebben hun protestactie opgeschort, maar de kans is groot dat zij weer in actie zullen gaan. Na het overleg dat de rijstboeren afgelopen zaterdag hebben gevoerd met minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) om duidelijkheid te krijgen over de compensatie die hen is beloofd, is er ondanks eerdere toezeggingen, nog steeds geen concrete  informatie over hoe de compensatie zal geschieden en in welke de vorm.

Continue ReadingNog geen duidelijkheid over compensatiegelden aan padieboeren

‘FID in offshore Suriname in vierde kwartaal realiteit’

Annand Jagesar, CEO van Staatsolie, heeft in het radioprogramma ABC-aktueel gezegd, dat Staatsolie in onderhandeling is met TotalEnergies namens de staat Suriname. De Final Investment Decision (FID) in de offshore olieblokken van Suriname, zal volgens planning, nog steeds in het vierde kwartaal van het jaar gerealiseerd worden.

Continue Reading‘FID in offshore Suriname in vierde kwartaal realiteit’

Uitspraak in Drie Verkoolde Lijken-zaak

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

GFC-nieuws online meldde, dat in de vroege ochtend van zondag 18 juli 2021, de politie van Kwatta een uitgebrande pick-up van het merk Ford Ranger te Noordpolderdam had aangetroffen, ter hoogte van Leiding 8 in het district Wanica. Verdachte Yorinde W. wordt beschuldigd van een belangrijke rol in de ontvoeringen en moorden, terwijl haar voortvluchtige broer Marvin W. als het brein moet worden gezien.

Continue ReadingUitspraak in Drie Verkoolde Lijken-zaak

Assuria lanceert eerste e-bike verzekering in Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Assuria heeft onlangs de lancering aangekondigd van de eerste e-bike verzekering in Suriname, een primeur die speciaal is ontworpen voor de groeiende groep e-bike gebruikers in het land. Met deze verzekering biedt Assuria de noodzakelijke bescherming en gemoedsrust aan e-bike rijders, die tot nu toe zonder verzekering de weg op gingen.

Continue ReadingAssuria lanceert eerste e-bike verzekering in Suriname

Robinhood maakt ook in tweede play off wedstrijd geen misstap

  • Post author:
  • Post category:Sport

Robinhood wist afgelopen weekend in het Franklin Essed Stadion, ook de tweede wedstrijd voor de finale plek van de playoff fase, naar zich toe te trekken. Robinhood wist ook de wedstrijd met 2-0 te winnen van Voorwaarts. De totale score voor beide wedstrijden is 4-0 en is Robinhood hiermee de eerste finalist.

Continue ReadingRobinhood maakt ook in tweede play off wedstrijd geen misstap

Master of the Guianas 2024 – FIDE Master Viresh Giasi Kampioen 2024

  • Post author:
  • Post category:Sport

Op 17 augustus organiseerde Athena Chess de tweede editie van de Master of the Guianas. Dit online schaaktoernooi, gericht op schakers uit Guyana en Suriname, trok 59 deelnemers, waarvan 10 afkomstig waren uit Guyana. Het prijzengeld van meer dan USD 700,- werd beschikbaar gesteld door de sponsor CoreStats.

Continue ReadingMaster of the Guianas 2024 – FIDE Master Viresh Giasi Kampioen 2024

PURP levert prachtige muurschildering op

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Aan het Kerkplein in de historische binnenstad, heeft op 13 augustus 2024 wederom een oplevering binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) plaatsgehad. Het betreft de mural (muurschildering) op de zijgevel van het Belastingkantoor. Deze prachtige mural met tropische uitstraling, is ontworpen en uitgevoerd door een team van jonge Surinaamse kunstenaars onder coördinatie van Fabian de Randamie.

Continue ReadingPURP levert prachtige muurschildering op

Hess zoekt nieuwe partner voor exploratie Blok 59 in offshore Suriname

Hess Corporation, een toonaangevend Amerikaans olie- en gasbedrijf, is op zoek naar nieuwe partner(s) voor de verdere exploratie van Blok 59 in het Surinaamse zeegebied. Dit komt nadat ExxonMobil (VS) en Equinor (Noorwegen) hun belangen in het blok in juli 2024 aan Hess hebben overgedragen, waardoor Hess nu de enige eigenaar is.

Continue ReadingHess zoekt nieuwe partner voor exploratie Blok 59 in offshore Suriname

WATERLEIDINGMISÈRE NOG LANG NIET VOORBIJ

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Niets wijst erop, dat wij binnenkort kunnen beschikken over voldoende drinkwater uit de kraan, en wel ononderbroken het gehele jaar door, en geleverd door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM. Elk ogenblik kan door velen geconstateerd worden, dat de durotanks leeglopen en de druk op de watertoevoerleidingen voor de zoveelste maal, is weggevallen. In het gunstigste geval komt er zeer weinig water naar binnen, en dus volkomen onvoldoende om in een gewoon huishouden, te kunnen voorzien.

Continue ReadingWATERLEIDINGMISÈRE NOG LANG NIET VOORBIJ

Leerkrachten: ‘Slechte resultaten te wijten aan gebrekkige communicatie en middelen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een groep leerkrachten heeft in gesprek met de krant verklaard, dat de slechte resultaten van het afgelopen schooljaar te wijten zijn aan het feit dat er vanwege het ministerie van Onderwijs, slecht wordt gecommuniceerd. ‘’We krijgen bijvoorbeeld vandaag de opdracht om iets uit te voeren, maar dat besluit wordt dan over één week teruggedraaid’’, aldus een leerkracht. Volgens de leerkrachten zorgt niet alleen voor frustraties bij hen, ook de leerlingen kunnen het op een gegeven moment niet meer bijbenen.

Continue ReadingLeerkrachten: ‘Slechte resultaten te wijten aan gebrekkige communicatie en middelen’