Droge tijd legt extra druk op onze watervoorraden

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) maakte op haar Facebookpagina bekend, dat er hoge temperaturen worden verwacht in de grote droge tijd. Ook tips worden gegeven, die te maken hebben met het gebruik van water. “Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Net als u, hebben de huisdieren het ook warm. Zorgt u er daarom voor, dat zij toegang hebben tot voldoende drinkwater en een schaduwrijke plek om te rusten”, aldus de SWM.

Denise Groenefelt, hoofd Public Relations van de SWM, wijst erop, dat elk jaar rond deze tijd, de behoefte aan water toeneemt, wat een extra druk veroorzaakt op onze watervoorraden. Ook herinnerde Groenefelt eraan, dat de tankwagens nog steeds bezig zijn met de levering van water aan huishoudens in gebieden met een lage waterdruk. Op de vraag of de US-dollar 7 miljoen is vrijgekomen voor de SWM, verwijst Groenefelt naar de directeur van de SWM. Volgens Groenefelt levert de SWM momenteel water aan huishoudens (tegen betaling) in gebieden met een lage waterdruk.

De maatschappij noemt op haar Facebookpagina ook de uitvoering van het Parwat-project, gericht op het versterken en verbeteren van de operationele efficiëntie. Als gevolg van het Parwat-project en de overname van gebieden van het Water Supply Department, heeft de SWM een aanzienlijke groei doorgemaakt. De organisatiestructuur van de SWM is in 2006 uitgebreid en er werden verschillende projecten geïnitieerd door de overheid, om zo de drinkwatervoorziening in Suriname te verbeteren. De SWM zet zich in voor een betrouwbare watervoorziening en het verbeteren van de dienstverlening aan klanten, aldus vermeldt de SWM via haar publiciteitskanalen.

Voorts zegt de SWM op haar Facebookpagina dat ten tijde van het Parwat-project, er ook een project is uitgevoerd om de bedrijfsvoering te versterken en verbeteren (Insterwat). Door een toename van het aantal aansluitingen in de traditionele verzorgingsgebieden en door de overname van gebieden van de Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, is het bedrijf enorm gegroeid en ook de vraag is erg toegenomen.

In 2006 w de organisatiestructuur aan een evaluatie onderworpen. Daarbij is komen vast te staan, dat het noodzakelijk is dat het directieteam wordt uitgebreid met twee onderdirecteuren. Ook is gebleken dat op verscheidene afdelingen een uitbreiding van het personeel noodzakelijk is. Deze nieuwe organisatiestructuur is op 22 februari 2008 doorgevoerd.

Ter verbetering van de drinkwatervoorziening in geheel Suriname, initieert de overheid als enige aandeelhouder van de SWM diverse projecten, waarbij met verschillende internationale financieringsmaatschappijen leningen worden gesloten.

De SWM heeft volgens haar meldingen in de afgelopen decennia tal van projecten succesvol afgerond. Ook nu is volgens de SWM, de inzet gericht op het waarborgen van een betrouwbare watervoorziening en het verbeteren van de dienstverlening aan de klanten.

More
articles