ExxonMobil schat olie-equivalent Stabroek-blok op 11,6 miljard vaten

Het door ExxonMobil beheerde Stabroek-blok voor de kust van Guyana, bevat naar schatting 11,6 miljard vaten olie-equivalent. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Vickram Bharrat, onthulde het bijgewerkte cijfer tijdens een persconferentie van 14 augustus in Georgetown.

Twee jaar geleden schatte Exxon het olie-equivalent nog op 11 miljard vaten. Sindsdien zijn er verschillende ontdekkingen gedaan.

Exxon voorziet de overheid periodiek van informatie, waaronder een eigen schatting van het aantal hulpbronnen, zoals vereist door haar vergunningen. De regering zei dat ze nu op zoek is naar een onafhankelijke schatting.

“Een Frans bedrijf heeft de opdracht gekregen om onze reservoiraudit uit te voeren. Het is iets dat we al lang hadden moeten doen, maar ik ben blij dat we er binnenkort mee kunnen beginnen”, zei Bharrat tegen verslaggevers.

Hij zei dat 11,6 miljard vaten een cijfer is dat door Exxon is verstrekt, en dat het tijd is voor de regering om dit te verifiëren.

ExxonMobil heeft sinds 2015 meer dan dertig ontdekkingen in het Stabroek-blok aangekondigd. Sommige deskundigen schatten dat er 20 miljard vaten in zitten.

Exxon is de exploitant (45%) van het blok met mede-venturers Hess (30%) en CNOOC (25%).

More
articles