Directie en controleur Jitos Security aangehouden

De directeur, onderdirecteur en de controleur van het Jitos Security zijn ter zake ontvoering, openlijke geweldpleging, afpersing, mishandeling en bedreiging en overtreding van de Vuurwapenwet aangehouden.

Op zondag 11 augustus kreeg de politie van station Geyersvlijt de melding dat er aan de Gompertstraat ter hoogte van de Mahonylaan, schoten waren gelost. Ter plaatse trof de politie twee werknemers aan van Jitos Security. De security guard C. S. verklaarde aan de politie, dat hij de dienst had overgenomen van zijn voorganger. Bij die gelegenheid werd een dienstwapen aan hem overgedragen. Bij het plegen van veiligheidsmaatregelen is het wapen per ongeluk afgegaan. Het wapen werd in beslag genomen, aangezien er geen machtiging kon worden overgelegd. C.S. werd overgebracht naar station Geyersvlijt voor verhoor. Na zijn verhoor werd hij in afwachting van het verdere onderzoek heengezonden en verliet het station. Ter hoogte van de Jozef Israel – en de Gompertstraat werd hij na gebeld te zijn geworden, opgehaald door de directeur H.T. en de controleur S. M. Tegen zijn wil werd hij over gebracht naar het hoofdkantoor van het bedrijf aan de Ringweg. Daar aangekomen werd de security guard volgens zijn verklaring mishandeld en bedreigd met de dood door H. T. en de onderdirecteur V. G.

Aanleiding tot de mishandeling was dat door zijn toedoen, het bedrijf enkele posten is kwijtgeraakt door het onzorgvuldig omgaan met het vuistvuurwapen. Ook is hij volgens zijn verklaring onder druk gezet om een verklaring te tekenen als zou hij SRD 30.000 geleend hebben in de maand mei 2024 bij de onderdirecteur van het bedrijf V. G. Volgens C.S. moest hij daarbij onder druk zijn voertuig van het merk Toyota Premio afstaan, totdat hij het verschuldigde bedrag zou hebben betaald. Het slachtoffer verklaarde dat hij nimmer geld heeft geleend bij het bedrijf en dat het waarschijnlijk komt doordat het wapen van het bedrijf in beslag werd genomen en dat hij dan voor die kosten moest opdraaien. C.S. had letsels opgelopen door de mishandeling en werd met een medische verklaring verwezen naar de SEH. Directeur H.T., onderdirecteur V. G. en de controleur S.M. werden ontboden op het bureau en gelijk aangehouden. Na afstemming met het OM zijn zij in verzekering gesteld. Het slachtoffer C.S. die het wapen illegaal in zijn bezit had, werd na te zijn verhoord heengezonden. Ook mocht hij weer over zijn voertuig beschikken. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

More
articles