KPS rolt AK-bende op na reeks gewapende overvallen

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft met succes de AK-bende opgerold, een criminele groep die verantwoordelijk wordt gehouden voor een reeks gewapende roofovervallen. Tijdens een achtervolging op zondagavond werd één van de vermeende bendeleden door de politie doodgeschoten. Na intensief onderzoek wist de politie zeven bendeleden op te sporen en te arresteren. De verdachten zijn geïdentificeerd als: R.K. (37), M.B. (49), R.P. (38), G.J. (22), R.S. (27), M.R. (37) en A.S. (27). De verdachte Sergio C. (32) werd in het district Wanica, ten zuidwesten van Paramaribo, door politiekogels dodelijk getroffen.

Tijdens de arrestaties werden meerdere vuurwapens in beslag genomen. De AK-bende stond bekend om het gebruik van zware wapens bij hun overvallen, waaronder een dodelijke schietpartij aan de Afobakaweg, waarbij een Chinese man om het leven kwam.

Daarnaast wordt de bende ook in verband gebracht met een roofoverval op een café bij winkelcentrum International Mall Suriname (IMS) aan de Ringweg. De politie zet het onderzoek voort om te bepalen hoeveel overvallen de groep heeft gepleegd en welke rol elk van de verdachten daarbij heeft gespeeld.

More
articles