Bond PCS verliest kort geding en moet leden adviseren werk te hervatten

De bond bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS ) heeft het kort geding tegen hem aangespannen door de directie, verloren. De directie spande naar aanleiding van de staking van 30 juli, een kort geding aan tegen de bond. Volgens Jeetendra Koemar Jitan, algemeen directeur van het PCS, was deze staking onnodig en onrechtmatig, omdat de kwestie via dialoog opgelost had kunnen worden.

De algemeen directeur heeft op de zitting benadrukt, dat hij zich genoodzaakt zag het kort geding aan te spannen, omdat de staking de continuïteit van zowel de klinische als poliklinische zorg, evenals andere essentiële diensten, in gevaar bracht.

De kortgedingrechter heeft bepaald dat de bond de staking per direct, op de dag van de behandeling van het kort geding, dient op te schorten en zijn leden c.q. het stakende deel van het personeel, oproept het werk diezelfde dag te hervatten. Voorts heeft de rechter bepaald dat partijen voor het overige verder met elkaar om de tafel gaan om te proberen tot overeenstemming te bereiken over met name de schoolleningsovereenkomst. Partijen hebben aldus ten overstaan van de rechter, daartoe afspraken gemaakt.

More
articles