ABOP-aanhangers eisen intrekking houtconcessie uitgegeven in leefgebied inheemsen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De districtscommissaris van Kabalebo, Josta Lewis, heeft haar bezorgdheid geuit over concessies, die worden uitgegeven voor de winning van goud en hout in de leefgebieden van de inheemsen. Lewis uitte haar bezorgdheid tijdens een spoedvergadering van de districtsraad en verklaarde, dat concessies worden uitgegeven zonder haar medeweten en dat de president in het verleden hierdoor concessies heeft moeten intrekken.

Continue ReadingABOP-aanhangers eisen intrekking houtconcessie uitgegeven in leefgebied inheemsen
Read more about the article DNA met reces, eerstvolgende vergadering tijdens jaarrede
De Nationale Assemblée, het parlement van Suriname.

DNA met reces, eerstvolgende vergadering tijdens jaarrede

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Nationale Assemblee (DNA) is met ingang van donderdag 15 augustus tot en met 15 september 2024 op reces. Het parlementair jaar is afgesloten met de behandeling en aanname van het Nieuw Burgerlijk Wetboek (Burgerlijk Wetboek 2023) op 13 augustus.

Continue ReadingDNA met reces, eerstvolgende vergadering tijdens jaarrede

Specialisten beperken tot op heden dienstverlening aan SZF-verzekerden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Medisch specialisten hebben eind juli de noodklok geluid over de aanhoudende vertragingen in de uitbetaling van hun honoraria door de stichting Staatsziekenfonds (SZF). In een dringend verzoek heeft de voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), drs. Mukesh Simbhoedatpanday, toen in een schrijven aan drs. Jane Harkisoen, directeur van het SZF aangegeven, dat de uitbetalingen al maandenlang niet op tijd plaatsvinden,

Continue ReadingSpecialisten beperken tot op heden dienstverlening aan SZF-verzekerden

‘Friends and family beleid nog steeds niet aangepakt’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Melvin Bouva (NDP) heeft onlangs minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA), geconfronteerd met het in dienst nemen van zijn jongere broer op zijn ministerie. Bouva riep op niet door middel van een persbericht, maar in het parlement antwoord te geven op de vraag.

Continue Reading‘Friends and family beleid nog steeds niet aangepakt’

Haïti ontslaat personeel Surinaams consulaat vanwege mogelijke medeplichtigheid aan mensenhandel

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In scènes die doen denken aan 2017, toen duizenden Haïtianen hun weg naar Chili begonnen te vinden, overspoelen Haïtianen opnieuw de internationale luchthaven Toussaint Louverture van Port-au-Prince, in de hoop de Verenigde Staten te bereiken. Deze keer reizen ze naar Nicaragua, dat sinds augustus tienduizenden Haïtiaanse migranten naar de VS heeft ontvangen. De reizigers betalen meer dan USD 3.500 voor de reis naar Managua, waarna ze vervolgens naar de grens tussen de VS en Mexico reizen.

Continue ReadingHaïti ontslaat personeel Surinaams consulaat vanwege mogelijke medeplichtigheid aan mensenhandel

Schakers uit Suriname en Guyana klaar voor online schaaktoernooi

  • Post author:
  • Post category:Sport

Schakers uit Suriname en Guyana zullen vanaf 17 augustus deelnemen aan de tweede editie van de Master of the Guianas. Dit toernooi omvat een online toernooi dat voor de tweede keer wordt georganiseerd door Althena Chess. Het toernooi begint zaterdagavond om zeven uur en vindt plaats op lichess.org, een populair gratis en open-source schaakplatform, ondersteund door vrijwilligers en donateurs

Continue ReadingSchakers uit Suriname en Guyana klaar voor online schaaktoernooi

NCCR stuurt hulpgoederen voor Grenada, St. Vincent and the Grenadines

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een deel van het Caribisch gebied heeft in juli van dit jaar aanzienlijke schade geleden door orkaan Beryl. Deze natuurramp heeft vooral grote overlast veroorzaakt op de eilanden Grenada, Sint Vincent en de Grenadines. In reactie op de noodoproep van deze eilanden heeft het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheer-sing (NCCR) ondersteuning geboden.

Continue ReadingNCCR stuurt hulpgoederen voor Grenada, St. Vincent and the Grenadines

18-jarigen hebben nog altijd toestemming nodig om te trouwen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Afgelopen week kwam tijdens de behandeling van het Nieuw Burgerlijk Wetboek naar voren dat mensen ouder dan 18, maar die de leeftijd van 21 jaar nog niet hebben bereikt, de toestemming van hun ouders nodig hebben om te trouwen. “Na gesprekken gevoerd te hebben met partijen, is toch besloten om de huwelijksleeftijdgrens te brengen naar 21 jaar”, aldus minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Continue Reading18-jarigen hebben nog altijd toestemming nodig om te trouwen

Bond PCS verliest kort geding en moet leden adviseren werk te hervatten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De bond bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS ) heeft het kort geding tegen hem aangespannen door de directie, verloren. De directie spande naar aanleiding van de staking van 30 juli, een kort geding aan tegen de bond. Volgens Jeetendra Koemar Jitan, algemeen directeur van het PCS, was deze staking onnodig en onrechtmatig, omdat de kwestie via dialoog opgelost had kunnen worden.

Continue ReadingBond PCS verliest kort geding en moet leden adviseren werk te hervatten

Start Gran Mati 2024: Gratis gezondheidszorg voor Surinaamse gemeenschappen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo kondigt de start van Gran Mati 2024 aan, in samenwerking met het Surinaamse ministerie van Defensie. Als onderdeel van deze medische missie zullen 32 zorgverleners, waaronder medici, tandartsen en gedragsspecialisten van de South Dakota Army National Guard en de 114th Fighter Wing, gratis gezondheidszorg bieden aan Surinaamse burgers.

Continue ReadingStart Gran Mati 2024: Gratis gezondheidszorg voor Surinaamse gemeenschappen