SZF moet per maand meer dan SRD 250 miljoen uitgeven aan beschikbare middelen

Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid, deelde vanmorgen aan ons mede, dat het Staatsziekenfonds (SZF) thans meer moet uitgeven dan de ongeveer SRD 250 miljoen aan beschikbare middelen per maand. Er komen steeds meer vragen van mensen die vinden, dat ze worden weggestuurd met hun SZF- verzekeringspas. Op onze vraag waarom dat wordt gezegd, dat er niet wordt betaald door het SZF, wordt verwezen naar de website van Volksgezondheid die aangeeft, dat het SZF een zorgverzekeringsmaatschappij is, die verantwoordelijk is voor het verstrekken van ziektekostenverzekeringen aan Surinamers. Het fonds biedt een breed scala aan voordelen, waaronder de restitutie van ziekenhuiskosten.

Restitutiegelden zijn bedragen die worden terugbetaald aan verzekerden voor bepaalde medische kosten die zij hebben gemaakt. Dit kan variëren van consultaties bij de huisarts tot ziekenhuisopnames en chirurgische ingrepen. Verzekerden moeten vaak eerst de kosten voorschieten en vervolgens een claim indienen bij het SZF om de restitutie te ontvangen.

Toch doen zich gevallen voor, waarbij de restituties worden afgekeurd en dat komt als een donderslag bij heldere hemel. Een zekere mevrouw vertelt aan de redactie, dat ze met spoed bij een ziekenhuis een labonderzoek moest doen, alvorens verder te kunnen gaan.

De zuster aan de balie vertelde haar dat ze met haar kwitantie naar de afdeling Restitutie van het SZF kon gaan.

Er komen steeds meer vragen van mensen die zeggen, dat ze worden weggestuurd met hun SZF-verzekeringspas. Op onze vraag wordt geantwoord, dat er niet wordt betaald door het SZF. De opmerking dat de directeur toch ook praat met de verzekerden, dat geapprecieerd zou worden. Inderdaad is de volksgezondheidsdirecteur bereid met zijn communicatiedienst hierop in te gaan.

 

More
articles