Huidige covid-situatie vormt geen bedreiging voor gezondheidszorg

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, is gisteren ingegaan op de huidige covid-situatie in Suriname. Volgens de minister is er sedert de laatste Covid-19 update, geen toename te merken in het aantal gevallen. ‘’De samenleving moet wel alert en bewust blijven, omdat covid altijd zal blijven. Maar op dit moment is covid geen bedreiging voor onze gezondheidszorg’’, aldus de minister.

Er zijn volgens de minister wel een aantal meldingen geweest van personen met griep- en koortsverschijnselen, maar die kunnen geplaatst worden in het beeld van een influenza. Het is volgens Ramadhin niet altijd nodig om bij een normale griep gelijk gebruik te maken van medicijnen, omdat het lichaam in de meeste gevallen zichzelf weer herstelt.

Ramadhin zei ook dat door klimaatverandering er een periode zal zijn van veelvuldige regen en hoge temperaturen. ‘’Dit is onlosmakelijk verbonden met de gezondheid, omdat het klimaat invloed heeft op de gezondheid van de mens, waarmee er zeker rekening mee gehouden moet worden’’, zei Ramadhin. Het ministerie zal in de komende tijd werken aan campagnes om de samenleving bewust te maken van de gezondheidsgevaren die gepaard gaan hiermee.

“Met de hitte kan men verwachten, dat de kans tot uitdroging groter is, vooral bij de kwetsbare groepen. Er zal daarom advies worden gedeeld met de samenleving, om de complicaties van de hitte tegen te gaan. Het is de verantwoording van het ministerie in samenwerking met het BOG om de samenleving op tijd van informatie te voorzien”, aldus Ramadhin.

More
articles