Hakrinbank presenteerde tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 8 augustus 2024, haar jaarcijfers over het boekjaar 2021. De bank rapporteerde als gevolg van vertragingen, de introductie van hyperinflation accounting en Covid-19, een verlies van SRD 184 miljoen na belasting, dat grotendeels is toe te schrijven aan de toepassing van hyperinflation accounting, een vereiste volgens IFRS-standaarden, aangezien de cumulatieve inflatie in de drie jaar voorafgaand aan de balansdatum, boven de 100 procent lag.
Naast de effecten van hyperinflation accounting, moest de Hakrinbank in 2021 ook SRD 75 miljoen aan kredietvoorzieningen treffen vanwege de uitdagende marktomstandigheden door Covid-19 en economische krimp. Desondanks bleef de bank zich richten op het ondersteunen van haar klanten met kredietbehoeften, in plaats van te kiezen voor investeringen in hoger renderende OMO-beleggingen van de Centrale Bank van Suriname. Tijdens de vergadering trad de heer Humphry Schurman af als commissaris vanwege het bereiken van de leeftijdsgrens volgens de statuten van de bank. De heer Parsan stelde zich niet herkiesbaar.
Als opvolgers werden Simone Oostwijk en Montague Mc Leod voorgedragen door de Raad van Commissarissen, en beide benoemingen werden goedgekeurd door de aandeelhouders met respectievelijk 99,81 procent en 99,67 procent van de stemmen. De benoemingen zullen nu worden voorgelegd aan de Centrale Bank van Suriname voor definitieve goedkeuring.
Op het gebied van digitalisering boekte de Hakrinbank in 2021 significante vooruitgang met haar mobiele wallet, MOPE. Deze innovatie draagt bij aan financiële inclusie, een belangrijk thema op de nationale agenda. De bank introduceerde nieuwe functionaliteiten, waaronder de koppeling van de Mopé Debit Card aan de Mopé app, waarmee gebruikers zonder bankrekening POS-betalingen kunnen verrichten en geld kunnen opnemen bij ATM’s in Suriname.
Ter gelegenheid van haar 85-jarig bestaan in 2021, zette de Hakrinbank zich extra in voor maatschappelijke projecten op het gebied van gezondheidszorg, sport, educatie, kunst en cultuur, met speciale aandacht voor de Sustainable Development Goals (SDGs), met name SDG 10: ‘ongelijkheid verminderen’.
De bank blijft zich inspannen om via digitalisering een snelle en gemakkelijke dienstverlening te bieden, en werkt actief aan het verbeteren van de klant- en stakeholderervaring. De jaarrekening over 2022 zal later dit jaar worden gepresenteerd, met die over 2023 gepland voor het eerste kwartaal van volgend jaar.