Halliburton wil zijn activiteiten in Suriname uitbreiden

Halliburton, een van ’s werelds grootste energiedienstenbedrijven, is van plan zijn activiteiten in Suriname uit te breiden. Chief Executive Officer Jeffrey Miller, toonde grote be-langstelling voor verdere investeringen in het land. Deze opmerkingen werden gedeeld tijdens een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi op woensdag 7 augustus. Volgens informatie van het Kabinet van de President in Suriname, exploiteert Halliburton momenteel een ‘Mud and Cementing Plant’, die materialen produceert die essentieel zijn voor offshore-boringen.

Continue ReadingHalliburton wil zijn activiteiten in Suriname uitbreiden

VSB neemt deel aan tweede consultatieronde groene ontwikkelingsstrategie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 1 en 2 augustus 2024 heeft het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu de tweede consultatieronde voor de Green Development Standards (GDS) georganiseerd. Deze bijeenkomst bouwt voort op de eerdere consultatieronde waaraan de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) reeds heeft deelgenomen.

Continue ReadingVSB neemt deel aan tweede consultatieronde groene ontwikkelingsstrategie

Brunswijk: ‘Een deel van het land wordt duidelijk bevoorrecht’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

 Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de afgelopen week verklaard, dat een deel van het land zichtbaar wordt bevoorrecht. Brunswijk doelde hiermee op de situatie van de padieboeren, die binnen een week tijd zou zijn opgelost. Volgens Brunswijk heeft hij zich niet met de zaak bemoeit, omdat die alle aandacht genoot van de president Chandrikapersad Santokhi. Echter, het bevreemdt hem dat zaken die al enige tijd op het bord van de president liggen, niet kunnen worden aanpakt.

Continue ReadingBrunswijk: ‘Een deel van het land wordt duidelijk bevoorrecht’

Verlies Hakrinbank over 2021 te wijten aan hyperinflatie en covid-effecten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Hakrinbank presenteerde tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 8 augustus 2024, haar jaarcijfers over het boekjaar 2021. De bank rapporteerde als gevolg van vertragingen, de introductie van hyperinflation accounting en Covid-19, een verlies van SRD 184 miljoen na belasting, dat grotendeels is toe te schrijven aan de toepassing van hyperinflation accounting, een vereiste volgens IFRS-standaarden, aangezien de cumulatieve inflatie in de drie jaar voorafgaand aan de balansdatum, boven de 100 procent lag.

Continue ReadingVerlies Hakrinbank over 2021 te wijten aan hyperinflatie en covid-effecten

Suriname heeft eerder temperaturen van 40°C gekend

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Meteorologische Dienst waarschuwt voor extreme hittedagen. Volgens de Meteorologische Dienst kunnen we in de periode van 13 tot en met 16 aug 2024 extreme hitte tot een gevoelstemperatuur van 40.3 graden verwachten. Verwacht wordt dat de temperaturen van de komende vier dagen tot boven de 35 graden, kunnen stijgen. Suriname heeft eerder deze hoge temperaturen gekend. Begin van de twintigste eeuw werd voor Paramaribo een temperatuur van 37.4°C genoteerd en voor Marowijne 39.3°C. Dit blijkt uit de encyclopedie van Nederlandsch West-Indië.

Continue ReadingSuriname heeft eerder temperaturen van 40°C gekend

Regering bespreekt vorderingen en ontwikkeling

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens de Regeringsraadsvergadering (RRV) op 7 augustus 2024, onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi, zijn diverse belangrijke ontwikkelingen in het land besproken en zijn cruciale besluiten genomen. Deze besluiten omvatten onder andere de invoering van nieuwe stembiljetten en de uitvoering van het grondconversiebeleid.

Continue ReadingRegering bespreekt vorderingen en ontwikkeling

Ingi Dei vooral eerbetoon in naam, maar niet in daad

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In Suriname is 9 augustus een dag vol betekenis. Zowel de Dag der Inheemsen als de Javaanse immigratie worden op die dag gevierd en herdacht. Door een toevallige speling van het lot, vallen deze twee hoogtijdagen samen. De Dag der Inheemsen is ingesteld door de Verenigde Naties en is een nationale vrije dag in Suriname, die we vieren als ‘Ingi Dei’.

Continue ReadingIngi Dei vooral eerbetoon in naam, maar niet in daad

BEGRIJPELIJK, MAAR WEL INFLATOIR

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het is volkomen begrijpelijk dat elke werknemer in dit land hunkert naar een beter loon en sterk verbeterde koopkracht en daarvoor wenst aan te kloppen bij de werkgever, zowel in de publieke als particuliere sector. De Surinaamse werker maakt al vele jaren mee, dat zijn loon is aangevreten door inflatie van honderden procenten, die veroorzaakt is door funest monetair beleid van vorige regeringen. Allemaal niet veroorzaakt door de werkers, maar wél door de mensen die aan het financieel en monetair roer hebben gestaan.

Continue ReadingBEGRIJPELIJK, MAAR WEL INFLATOIR