Veiligheidsbonden niet van plan te zwichten

Wendel Oosterwolde, woordvoerder van de veiligheidsbonden, heeft in gesprek met KeyNews verklaard, dat zij tot nu toe niets hebben vernomen vanwege van de regering met betrekking tot de loonsverhogingen. Volgens hem staat de eis van 40 procent recht overeind en zijn zij niet van plan, water bij de wijn te doen, aangezien de bonden redelijk mild zijn geweest met hun eis. Er is om een loonsverhoging van 40 procent gevraagd, waarbij 15 procent deze maand moest worden betaald en 25 procent in januari. Oosterwolde zegt verder dat de bonden hadden geëist dat de koopkrachtversterking van SRD 3500, ook in juli uitbetaald zou worden, maar dat is niet gebeurd.

Oosterwolde meent dat de regering tijd aan het rekken is, want er is nog minder dan een jaar te gaan. ‘’De verkiezingen staan al voor de deur’’, aldus Oosterwolde. Er worden steeds gesprekken gevoerd, en het blijft steeds daarbij. De president is nu niet in het land, maar de ministers zijn er nog. Dus de ministers kunnen de gesprekken voortzetten, maar dat gebeurt niet. “Als men geen geld heeft om een salarisverhoging te geven, dan moet men ons dat zeggen. Ze moeten geen spelletjes met ons spelen”, aldus Oosterwolde.

Er is eerder door de regering een loonsverhoging van 15 procent voorgesteld, waarbij 10 procent deze maand en 5 procent in januari zou ingaan. Maar dit voorstel werd niet geaccepteerd door de bonden.

More
articles