Brunswijk bekritiseert invloed VHP op ministerie van GBB

(foto: Ivan Summerville)

Ronnie Brunswijk, vicepresident, tevens voorzitter van de Abop, heeft vorige week woensdag voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers verklaard, dat het erop lijkt dat er twee ministers in dienst zijn op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). De VHP probeert op elke mogelijke manier haar invloed door te drukken op het ministerie van GBB. Volgens Brunswijk wordt het beleid op ministeries die vallen onder de leiding van de ABOP-ministers, sterk ondermijnd door VHP-toppers.

Als leider van de ABOP maakt de vp zich niet druk over wat de VHP nog zou willen doen. Er zijn geen andere personen op het ministerie van GBB die tekenbevoegdheid hebben dan de minister alleen. Maar de VHP heeft haar eigen mensen geplaatst op het ministerie om haar belangen te behartigen. Ook benadrukte Brunswijk dat de minister bepaalt wat er gebeurt binnen het ministerie. Volgens Brunswijk is het niet relevant wie de grondpapieren heeft voorbereid; het is belangrijk dat de minister van GBB haar handtekening op ieder document heeft geplaatst.

Brunswijk gaf verder aan dat er geen politiek gespeeld kan worden met grond. “Ik zal voor mezelf houden wat ik uit deze samenwerking heb geleerd. De samenleving kijkt zelf en de gemeenschap weet wat er gebeurt. Ik wacht op de laatste maanden waarin het volk gaat bepalen wat er moet gebeuren”, aldus Brunswijk.

More
articles