Gajadien wil weten waarom koopkrachtversterking niet is uitbetaald

Asiskumar Gajadien, VHP-parlementariër, heeft de afgelopen week in het parlement de aandacht van de regering gevraagd over de onderhandelingen betrekking hebbende op de loonsverhoging en koopkrachtversterking. Volgens Gajadien heeft de vakbeweging tamtam gemaakt over het feit dat de koopkrachtversterking, die SRD 3500 bedraagt en maandelijks wordt uitbetaald, van de maand niet is betaald. Volgens de vakbeweging zou zij afspraken met de regering hebben, om deze van de maand normaal uit te betalen samen met het vakantiegeld. Gajadien wenst van de regering te weten, welke afspraken er zijn gemaakt en indien die er zijn, waarom de gelden niet zijn uitbetaald.

Ook wil de parlementariër weten, hoe het zit met de onderhandelingen voor loonsverhoging. Terwijl president Santokhi eerder deze maand vertelde dat eind van deze maand de salarisverhoging van ambtenaren en met hen gelijkgestelden rond zou zijn, blijkt dat nog niet het geval te zijn, en hebben ambtenaren bovendien de SRD 3500 aan koopkrachtversterking, niet ontvangen.

“Het is eind van de maand, want we gaan richting eind juli, en er zijn verwachtingen dat de onderhandelingen deze maand nog afgerond zouden worden. Maar ook over de kwestie van de koopkrachtversterking moet er duidelijkheid zijn, of de ambtenaren die uitbetaald zullen krijgen”, zei Gajadien.

De regering heeft beloofd deze week nog antwoord te zullen geven op de vragen van de parlementariër.

More
articles