Van Samson is zeker van tweede zittingstermijn

Cedric van Samson, VHP-parlementariër, heeft in het tv-programma Magazine 4 gezegd, dat een tweede zittingstermijn voor de VHP haast zeker is. Volgens hem heeft de samenleving gezien, met wat de regering is begonnnen en waar ze nu staat. De parlementariër weet echter ook dat de regering heeft ingeboet aan populariteit en dat het traject om tot verkiezingswinst te komen, niet van een leien dakje zal gaan.

Volgens Van Samson heeft de regering getoond, belangrijke en minder populaire maatregelen door te willen drukken. Dit zal volgens Van Samson doorslaggevend zijn bij de komende verkiezingen. Hij noemt de afbouw van subsidies en andere economische hervormingen als voornaamste voorbeeld. Hoewel de economie op macroniveau hier beter van geworden is, laat de vertaalslag naar microniveau nog te wensen over. Daarnaast heeft de covid-pandemie zeker in de eerste twee jaar, ongunstig gewerkt voor de regering. Elke regering hierna zal volgens hem, bouwen op het fundament dat gelegd is door de VHP.

Voorts zei Van Samson open te staan voor een samenwerking met elke partij, doch een samenwerking met de NDP ziet hij nog als een struikelblok vanwege haar ‘ideologie’. Van Samson betwijfelt of er iets zal veranderen, nu Jennifer Simons de voorzitter van de NDP is. Hij stelt dat zij in haar hoedanigheid van DNA-voorzitster heeft geholpen om controversiële wetten aan te nemen. Als voorbeeld noemt hij de verhoging van het leningenplafond, waardoor Suriname nu verdrinkt in de schulden.

More
articles