Rusland verduidelijkt uitspraken Atompai

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft onlangs in het radioprogramma ABC-Aktueel uitspraken van partijgenoot Poetini Atompai verduidelijkt en getracht te corrigeren. In een interview met Culturu TV, had Atompai het onder meer over de komende verkiezingen, de VHP en de rechtszaken tegen de voormalige Governor van de Centrale Bank, Robert van Trikt en de oud-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Atompai zei in het interview ook, het belangrijk te vinden dat de VHP verslagen wordt en dat die partij nooit meer aan de macht moet komen. Deze uitspraak verduidelijkte Rusland, nadat Atompai’s uitspraken vragen opriepen over de officiële positie van de NPS in relatie met de VHP en de nog lopende rechtszaken tegen de voormalige hooggeplaatste functionarissen in het kabinet Bouterse.

Volgens Rusland zijn er in elke partij personen, die hun eigen mening hebben. Maar in de NPS is het zo dat wanneer het gaat om belangrijke besluiten die genomen moeten worden, er structuren zijn waarmee er gewerkt wordt, met het Congres als hoogste orgaan en van daaruit worden besluiten genomen En wanneer de partij  officiële standpunten inneemt geschiedt dat door de voorzitter  namens de partij.

Wat betreft de rechtszaken tegen Van Trikt en Hoefdraad zei Atompai, dat bestuurlijke fouten strafrechtelijk gecorrigeerd moeten worden. Rusland voegde hieraan toe, dat zaken die bij de rechterlijke macht liggen, hun eigen beloop moeten hebben. “De NPS staat achter de rechtsstaat met al  zijn instituten. Al dit soort zaken lopen via de rechterlijke macht en die wij als partij respecteren”, aldus Rusland.

More
articles