Pakittow belooft deel te nemen aan verkiezingen

De politiek activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft in gesprek met ABC-actueel gezegd geen lid meer te zijn van de politieke partij PRO. Volgens hem heeft hij dit besluit genomen, nadat hij door de partij werd uitgesloten, langer deel te zijn van het hoofdbestuur.

Volgens Pakittow is dit besluit onterecht, daar het te maken heeft met zijn status als hoofdverdachte inzake de plunderingen van 17 februari. Hij zei dat er een regel is binnen de partij, dat mensen met de status van verdachte geen deel mogen uitmaken van het hoofdbestuur. “Ik ben het niet eens met deze regel, omdat een ieder de status van verdachte kan krijgen. Als men zou zeggen “veroordeelden” dan kon ik nog meegaan met deze regel. Maar ik respecteer de regels van de partij, dus ik stap dan eruit”, aldus Pakittow.

Hij zegt verder dat coûte que coûte hij zal deelnemen aan de komende verkiezingen. Echter kon hij nog niet vertellen, voor welke politieke partij hij op de lijst zal staan. “Wat vast staat is dat ik zal deelnemen aan de verkiezingen.

Ik ga een systeem bedenken en kijken, binnen welke partij het past. Ik heb te lang aan de kant gestaan, terwijl ik vind dat ik zelf de oplossing moet zijn die jongeren nodig hebben”, zei Biervliet. Volgens hem komt er nog een officiële persconferentie, om zijn vertrek uit PRO kenbaar te maken en aan te geven, wat zijn volgende stap wordt. Echter gaan geruchten al enige tijd, dat de activist wordt gezien in gelederen van de NDP. Hij ontkende noch bevestigde zijn aansluiting bij deze partij.

More
articles