Kanapé Beschuldigt Regering van Zelfsabotage

Obed Kanapé, ABOP-fractieleider in de Nationale Assemblee, heeft kritiek geleverd op president Chandrikapersad Santokhi en Stanley Raghoebarsing, minister van Financiën en Planning. Volgens Kanapé saboteren zij hun eigen regering, door niet alle vakministeries van de broodnodige middelen te voorzien.

In een interview met Sun.sr betreurde Kanapé, dat grote delen van het binnenland niet ontwikkeld kunnen worden, en er was destijds al sprake van criminaliteit. Hij zei dat de door de VHP-geleide regering heeft besloten, geen middelen vrij te maken voor ABOP-ministers, omdat ABOP niet zou mogen ‘scoren’.

“Dit is een hele slechte strategie en niets anders dan zelfsabotage van de VHP,” aldus Kanapé.

Daarnaast benadrukte Kanapé, dat de ontwikkeling van het land het voornaamste doel moet zijn van de politiek. Dan maakt het niet uit, of het VHP is of ABOP, maar het volk moet ervan profiteren

Eerder in het parlement uitte Kanapé ook kritiek op de grondslagen van de regeringsraadvergaderingen, die wekelijks worden geleid door president Santokhi. Ook sprak hij zijn zorgen uit over de behandeling van ABOP-ministeries door de president en het uitblijven van actie tegen VHP-ministers, zoals die van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Openbare Werken.

Kanapé uitte eveneens ook kritiek op het grondbeleid van het Kabinet van de President en de grondconversie. Hoewel  ABOP en VHP samen de regering vormen, is er vaak wederzijdse kritiek. Het is te verwachten dat de kritiek de komende dagen weer centraal zal staan in het politieke debat.

More
articles