Strafzaken tegen Kromosoeto, Angnoe en Hoefdraad uitgesteld naar 21 oktober 2024

Op 15 juli 2024 vonden de strafzaken in hoger beroep plaats tegen de verdachten G. Kromosoeto, A. Angnoe en G. Hoefdraad. In de zaak tegen ex-minister Gillmore Hoefdraad stond het verdachtenverhoor en requisitoir op de agenda.

Het verhoor kon niet doorgaan, omdat de verdachte niet verschenen was. De procureur-generaal overhandigde het requisitoir, waarin de schuld van Hoefdraad aan de tenlastelegging werd bevestigd, met beschuldigingen zoals deelname aan een criminele organisatie en overtreding van de Anti-corruptiewet. De zaak is uitgesteld naar 21 oktober 2024 om 10.00 uur voor de toelichting van het requisitoir en het pleidooi van de advocaat. In de zaak tegen de zakenpartner van de gewezen governor Robert van Trikt, Ashwin Angnoe, was de dupliek en het laatste woord gepland. Door ziekte van een lid van de behandelende kamer, werd de dupliek uitgesteld.

De advocaten hebben hun dupliek ingediend en zullen die op de volgende zitting toelichten. De zaak is verplaatst naar 21 oktober 2024 om 13.00 uur voor verdere toelichting en het laatste woord van de verdachte. Voor de zaak tegen de ex-directeur van de SPSB, Ginmardo Kromosoeto, stond de behandeling van de dupliek op de agenda. Door de afwezigheid van een lid van de kamer, kon de behandeling niet worden afgerond. De advocaten hebben de dupliek ingediend en zullen die op de volgende zitting toelichten. De zaak is uitgesteld naar 21 oktober 2024 om 11.00 uur voor de toelichting op de dupliek en het laatste woord van de verdachte.

More
articles