Ramadhin adviseert wederom MoHaNa-regels

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, heeft de afgelopen week voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers meegedeeld, dat er een stijging van het aantal griepgevallen te merken is. Volgens hem heeft hij geen exacte cijfers, maar weet wél dat het aantal denguegevallen aan het stijgen is in Latijns-Amerika. De bewindsman sprak zelfs over een verdubbeling dan dat van het vorig jaar. Ramadhin adviseert de gemeenschap de MoHaNa-regels na te leven om verdere besmetting te voorkomen.

De minister zei voorts dat covid nog altijd aanwezig is. Echter gaat het om de deltavariant en die is niet zo gevaarlijk. Hij zei dat het duidelijk is, dat de vaccinatie geholpen heeft. De minister ging verder in op het aantal afgekeurde geneesmiddelen uit India.

Volgens Ramadhin zijn 3 tot 4 medicijnen uit een partij van 22 medicamenten uit India, niet geschikt voor gebruik. ‘’Een deel van de medicijnen uit India is verbeurd verklaard, simpelweg omdat enkele medicijnen al aan het verkleuren waren en daardoor onbruikbaar zijn’’, aldus Ramadhin. Een ander deel is gedistribueerd naar verschillende gezondheidsinstanties. India had ruim 22 verschillende medicamenten gedoneerd aan Suriname. Deze medicijnen werden op 5 juni 2023 symbolisch overhandigd door de president van India aan Suriname en hadden een waarde van 600.000 US-dollar. Verder zei Ramadhin dat zolang er geen nieuwe variant van het covid-virus opduikt, de gemeenschap niet hoeft te vrezen voor een uitbraak.

More
articles