Pertajah Luhur belegt spoedvergadering

Bronto Somohardjo, ondervoorzitter van Pertajah Luhur (PL) en tevens minister van Binnenlandse Zaken, heeft tegenover StarNieuws gezegd, dat de partij genoodzaakt is een spoedvergadering te houden met haar structuren. Dit besluit komt nadat Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, publiekelijk heeft aangekondigd, dat de twee politieke partijen niet langer gezamenlijk aan de verkiezingen zullen deelnemen. De politieke bijeenkomst met de kernen van de Pertajah Luhur vindt vanavond plaats in het partijgebouw.

Volgens Somohardjo wordt er bewust of onbewust verkeerde informatie verspreid. De vergadering heeft tot doel de juiste informatie te verschaffen aan de kernen van de partij. Voorzitter Paul Somohardjo en de ondervoorzitter hebben deelgenomen aan de onderhandelingen met ABOP over de toekomstige samenwerking, wat leidde tot de oprichting van een gezamenlijke politieke partij, ABOP/PL. Beide leiders zullen het woord voeren tijdens de spoedbijeenkomst in het partijgebouw.

Somohardjo benadrukte verder dat PL nu meer kansen heeft om zetels te halen, omdat elke stem in het hele land telt. Dit is het gevolg van de wijziging van de Kiesregeling. “Bij de volgende verkiezing is Suriname een groot kiesdistrict. Onze achterban over het hele land, is nu nog gemotiveerder te stemmen, omdat ze weten dat hun stem niet meer verloren gaat”, aldus Somohardjo.

Hoewel ABOP en PL hebben aangekondigd niet als één partij aan de verkiezingen deel te nemen, betekent dit niet dat de samenwerking is gestopt. Na de verkiezingen willen de partijen de samenwerking voortzetten op basis van de verkiezingsuitslag.

More
articles