Regering houdt zich niet aan uitbetaling koopkrachtversterking

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Wendel Oosterwolde, woordvoerder van de veiligheidsbonden, heeft in gesprek met KeyNews gezegd, dat de regering zich niet heeft gehouden aan de afspraak om de koopkrachtversterking normaal uit te betalen met het vakantiegeld. “Bij het uitdraaien van de salarisslipjes is gebleken, dat de koopkrachtversterking niet is uitbetaald”, aldus de woordvoerder.

Continue ReadingRegering houdt zich niet aan uitbetaling koopkrachtversterking

Pertajah Luhur belegt spoedvergadering

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Bronto Somohardjo, ondervoorzitter van Pertajah Luhur (PL) en tevens minister van Binnenlandse Zaken, heeft tegenover StarNieuws gezegd, dat de partij genoodzaakt is een spoedvergadering te houden met haar structuren. Dit besluit komt nadat Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, publiekelijk heeft aangekondigd, dat de twee politieke partijen niet langer gezamenlijk aan de verkiezingen zullen deelnemen. De politieke bijeenkomst met de kernen van de Pertajah Luhur vindt vanavond plaats in het partijgebouw.

Continue ReadingPertajah Luhur belegt spoedvergadering

PURP-expo geeft zwaarwichtig programma weer en visuele boodschap aan publiek

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi maakte gisteren, bij de opening van de PURP-expositie duidelijk wat de eigenlijke activiteiten van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) inhouden. Hij maakte een vergelijking met de economie die door de regering wordt aangepakt. De president wees erop dat we bezig zijn onze economie te hervormen en een heel zwaarwichtig programma uitvoeren, “maar ook is het behoud van een historische stad een grote uitdaging’’. Volgens hem is daarvoor een duurzaam beleid nodig met serieuze mensen.

Continue ReadingPURP-expo geeft zwaarwichtig programma weer en visuele boodschap aan publiek

Financieel tekort is probleem bij aanschaf geneesmiddelen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, heeft de afgelopen week tegenover journalisten verklaard, dat er genoeg deskundigheid in huis is om te bepalen, welke geneesmiddelen geschikt zijn en welke niet. Volgens de bewindsman staat het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) daar garant voor.

Continue ReadingFinancieel tekort is probleem bij aanschaf geneesmiddelen

Roosveld: ‘Geen geld voor uitvoering sportprojecten’

  • Post author:
  • Post category:Sport

Alven Roosveld woordvoerder van het Kabinet van de President, heeft get afgelopen weekend bij de overhandiging van donatie-brieven aan  sporters en spotsverenigingen gezegd dat het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Sport geen middelen heeft om sportactiviteiten te financieren. Volgens Roosveld had  het ministerie slechts SRD 2 miljoen beschikbaar voor het uitvoeren van sportprojecten.

Continue ReadingRoosveld: ‘Geen geld voor uitvoering sportprojecten’

Oehlers: “De weergoden hebben ons weerhouden, de wedstrijd te spelen”

  • Post author:
  • Post category:Sport

Gisteren zorgden zware regenval en onweer voor een vroegtijdig beëindigen van de wedstrijd tussen PVV en Transvaal. Na slechts 10 minuten en 35 seconden spelen werd de wedstrijd stilgelegd en uiteindelijk definitief afgelast. De West sprak met beide trainers over de situatie. Ricardo Oehlers, trainer van PVV, reageerde zeer teleurgesteld.

Continue ReadingOehlers: “De weergoden hebben ons weerhouden, de wedstrijd te spelen”

Avondoefeningen Luchtmacht succesvol

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In de avond van vrijdag 19 juli 2024 heeft de Luchtmacht de vliegvaardigheid bij duisternis aangescherpt. Dit was van belang, omdat in het kader van operationele readiness de bemanningen met alle situaties moeten kunnen omgaan, hetzij conflictbeheersing, rampenbeheersing, ondersteuning aan het Korps Politie Suriname of elke andere civiele autoriteit, en dus ook bij slecht zicht of duisternis.

Continue ReadingAvondoefeningen Luchtmacht succesvol

Launch Early Warning System voor drugs in Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname is nu het vijfde Caribische land dat een Early Warning System (EWS) voor drugs heeft opgezet, naast Antigua en Barbuda, Barbados, Trinidad en Tobago en Jamaica.  Het EWS is een multidisciplinair netwerk bestaande uit belanghebbenden uit de samenleving belast met het uitbrengen van waarschuwingen (alerts) over nieuwe psychoactieve stoffen (drugssoorten).

Continue ReadingLaunch Early Warning System voor drugs in Suriname

ADDITIE OF DECEPTIE

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De algemene vrije en geheime verkiezingen komen eraan, en wel op 25 mei 2025. Het nieuwe kiesstelsel maakt dat politieke partijen nu al doende zijn de kaarten te schudden om te kijken, hoe ze binnen dit nieuwe kiessysteem, het best voor de dag kunnen komen. Eigenlijk is het niet eens zo moeilijk om voorlopig wat berekeningen te maken en voorzichtig vast te stellen, hoe de zaak zal verlopen en wie er redelijk goede resultaten zal behalen.

Continue ReadingADDITIE OF DECEPTIE

Nog steeds geen uitbetaling salaris wachters en schoonmaaksters scholen binnenland

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De voorzitster van de actiegroep Wi Sa Strey, Meredith Hoogdorp, heeft in gesprek met KeyNews verklaard, dat leerkrachten en wachters die sedert oktober van het vorig jaar zijn begonnen met werkzaamheden, tot op heden geen loon hebben ontvangen. Volgens de voorzitster gaat het om een grote groep, die met de handen in het haar zit en die van het kastje naar de muur wordt gestuurd. ‘

Continue ReadingNog steeds geen uitbetaling salaris wachters en schoonmaaksters scholen binnenland

Ramadhin adviseert wederom MoHaNa-regels

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, heeft de afgelopen week voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers meegedeeld, dat er een stijging van het aantal griepgevallen te merken is. Volgens hem heeft hij geen exacte cijfers, maar weet wél dat het aantal denguegevallen aan het stijgen is in Latijns-Amerika.

Continue ReadingRamadhin adviseert wederom MoHaNa-regels