SPWE start renovatie coaching, onderzoeks- en trainingsfaciliteit

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft op donderdag 18 juli 2024 in het bijzijn van minister Steven Mac Andrew, een naambord onthuld en het startsein gegeven van het project: ‘Renovation of the coaching, research and training facility of the SPWE for small and micro- enterprises’, wat neerkomt op de renovatie van de coaching, onderzoeks- en trainingsfaciliteit van de SPWE aan de Sinaasappelstraat. Het project wordt uitgevoerd in het kader van het Basic Need Trust Fund (BNTF) – 10 project en wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB). Ook Jaswant  Doekharan, BNTF – program manager was aanwezig. De renovatie wordt gedaan door Primerion Construction & Civil Works N.V.

Minister Mac Andrew is blij met de aanpak van de SPWE-trainingsfaciliteit en is van mening dat goede projecten ondersteuning verdienen. Hij is ervan verzekerd dat dit project vruchten zal afwerpen voor de doelgroep, vooral voor de groep van micro- ondernemers, die direct  baat bij zal hebben. De minister heeft zijn waardering en tevredenheid uitgesproken over de inspanningen van de SPWE. Hij heeft ook zijn dank uitgesproken aan het ministerie van Financiën en Planning en de Caribbean Development Bank, die een groot deel van de fondsen beschikbaar stelt. De aannemer heeft hij succes toegewenst en gezegd, uit te kijken naar de oplevering over enkele maanden, zodat de SPWE met nog meer enthousiasme en professionaliteit personen kan ondersteunen richting ondernemerschap.

Naomi Esajas-Friperson, voorzitter van de Raad van Toezicht bij de SPWE, heeft dit heuglijke moment beschreven als een stap om daadwerkelijk te komen tot het vergroten van werkgelegenheid voor startende en micro- ondernemers voor wie deze faciliteit een goed steunpunt zal zijn. Etienne Etman, directeur SPWE, sprak over een bijzonder moment, aangezien SPWE reeds enkele jaren een projectdossier klaar had voor de renovatie. De directeur noemde minister Mac Andrew als inspirator voor dit project, omdat de bewindsman reeds ver voor zijn aantreden als minister nauw betrokken was bij de ontwikkelingen van de SPWE en het idee voor een facelift van deze faciliteit met BNTF middelen aanwakkerde. Toen was hij net afgetreden als directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Etienne Etman bedankte een ieder die tot dusver een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van dit project en kijkt hoopvol uit naar de oplevering van het pand dat in verschillende units zal worden ingericht van waaruit micro-ondernemers hun producten en diensten zullen kunnen aanbieden.

More
articles