Prijzen vliegtickets naar Suriname overdreven hoog

Tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee, heeft assembleelid Melvin Bouva (NDP) gezegd, dat de tarieven van vliegtickets veel te hoog zijn. Bouva stelde dat in Nederland twee leden van de Tweede Kamer, deze kwestie ook aangehaald hebben. Zij stelden dat in het kader van vrij verkeer van personen en goederen, en zeker vrij verkeer van personen vanuit Nederland, het Surinaams parlement hier aandacht moet schenken.

In plaats van beloftes te maken over visumvrij reizen, kan de regering beter werken aan de tarieven op de Mid-Atlantische route en die onder de loep nemen. ‘’De regering wil de diaspora aantrekken, maar hoe kan dat geschieden, als burgers worden uitgeknepen door de hoge tarieven wanneer zij naar Suriname willen reizen?’’, aldus Bouva.

Een ticket van Amsterdam-Paramaribo is ongeveer euro 1600.

‘’Nu deze kwestie aan de orde is gesteld in Nederland, wat zal de regering in Suriname hieraan doen?’’, aldus Bouva. ‘’Wanneer een ticket naar bijvoorbeeld Curaçao USD 1000 kost, dan zou een ticket naar Paramaribo ook USD 1000 kunnen kosten en zelfs minder. Indien dat niet mogelijk is, laten zij de overeenkomst dan stoppen en een andere vliegmaatschappij aantrekken, want dit kan niet.” De regering moet volgens Bouva gesprekken gaan voeren met zowel de SLM als KLM. ‘’En als zij geen  gehoor geven; ik heb zelf contacten die wel in staat zullen zijn om te vliegen naar Suriname voor een betere prijs’’, benadrukte Bouva.

More
articles