ABOP en PL gaan niet samen de verkiezingen in

(foto: Ivan Summerville)

Ronnie Brunswijk, vicepresident en voorzitter van  ABOP, heeft in gesprek met Culturu TV tijdens een wijkvergadering gezegd, dat ABOP en PL niet samen zullen deelnemen aan de verkiezingen van 2025. Tijdens de laatste gesprekken met de PL, is dit besluit genomen. Het is nog onduidelijk of de twee partijen apart van elkaar zullen samenwerken, maar één ding is zeker, ze zullen geen gezamenlijke lijst indienen. Brunswijk benadrukte zijn jarenlange politieke ervaring en kennis van campagnevoering: “Wij weten wel precies, hoe we propaganda moeten voeren”, aldus Brunswijk.

Deze uitspraken staan lijnrecht tegenover hetgeen de voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, vorige week tijdens een persconferentie zei. Somohardjo zei toen dat ABOP en PL een nieuwe partij zouden vormen, ABOP-PL, om zo de samenwerking te versterken.

Somohardjo ontkende toen de geruchten dat de PL en de ABOP uit elkaar zouden gaan of dat PL zou opgaan in ABOP. Volgens Somohardjo zou de nieuwe partij ontstaan uit de vernieuwde samenwerking, hoewel er nog gesprekken zouden volgen over de verdeling van bestuursfuncties en posities. Hierover wilde hij toen nog niet in detail treden. Tijdens de verkiezingen van 2020 behaalde de combinatie PL-ABOP samen 9 zetels met 24.900 stemmen.PL behaalde een zetel in Wanica, maar deze ging naar lijstduwer Miquella Soemar-Huur van ABOP, die op de lijst van PL stond. Brunswijk gaf verder aan dat hij ondanks de ontwikkelingen voor het presidentschap wil gaan. Hij benadrukte dat zijn reisbeperkingen geen obstakel zouden moeten zijn om als president te functioneren, verwijzend naar Desi Bouterse die eerder in dezelfde situatie verkeerde.

More
articles