NL en WJPC organiseren crisisrespons event

Op donderdag 11 juli 2024 hebben het Nationaal Leger en het William J. Perry Center (WJPC) een eendaags evenement georganiseerd gericht op crisisrespons.  Er waren negentien deelnemers aanwezig van verschillende departementen, waaronder het Korps Politie Suriname, het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), de Kustwacht en officieren van het Nationaal Leger.

Het evenement, getiteld: ‘KRISIS!’, was een Table Top Exercise (TTX) bedoeld voor functionarissen in de besluitvorming van deze veiligheidsinstituten. Er zijn scenario’s uitgewerkt en tegelijkertijd zijn mogelijke foutmarges of lacunes in mogelijke besluiten bediscussieerd. Docenten van het WJPC hebben hun ervaringen gedeeld bij het uitwerken van de scenario’s en het identificeren van lacunes.

Dit is het tweede evenement dat het WJPC heeft georganiseerd in Suriname. In oktober 2023 heeft het WJPC de Defense and Strategy course gegeven. Dit jaar was Paul J. Angelo, directeur van het WJPC, in Suriname aanwezig. Op vrijdag 12 juli bracht hij ook een bezoek aan defensieminister Krishna Mathoera.

More
articles