Vakbeweging verbaasd over uitlatingen Raghoebarsing

Dayanand Dwarka secretaris van C-47, heeft in gesprek met Keynews gezegd niet te snappen waarover de minister van financiën het heeft, wanneer hij aangeeft, dat ondanks de afschaffing van de subsidie aan de EBS, er nog steeds geen gewenst resultaat aan inkomsten is. Volgens de bewindsman moet de overheid nog steeds veel geld uitgeven aan het bedrijf. Dwarka vraagt zich af, waar de middelen dan aan worden besteed, daar de tarieven met meer dan 250 procent zijn gestegen. Hij zei dat  aan dat een ieder de verhoogde prijzen merkt.

Dwarka zei dat de energietarieven fors zijn verhoogd. De huishoudens betalen nu het marktconforme tarief, waarbij het tarief is gestegen van SRD 1.90 per kWh naar SRD 4.87 kWh.  “We hebben facturen van bedrijven gezien, waarbij ze eerder SRD 15.000 betaalden en nu tussen de SRD 40.000 en SRD 50.000 moeten betalen voor energie”, aldus Dwarka.

Hij zei verder dat de gesprekken tussen de vakbeweging en de regering gestaag verlopen, waarbij de president de EBS en Staatsolie al een week de kans heeft gegeven, de bevindingen te presenteren over de mogelijke nieuwe energietarieven. Dwarka meent dat het nu tot de president is doorgedrongen, dat deze verhoging niet goed is voor de economie en de kleine en middelgrote ondernemingen.

More
articles