Parlement vecht tegen black listing Suriname

Gisteren vond in het parlement de aanname plaats van de verdere wijziging van de Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrorisme Financiering (WMTF) en de Wet Internationale Sancties. De wetswijziging werd aangenomen met 39 stemmen. Volgens NPS-parlementariër, Ivanildo Plein, heeft hij voor de wetswijziging gestemd, omdat  de partij niet wil dat Suriname op de zwarte lijst terecht komt. Echter vroeg men wel naar versterking van de instituten, belast met de controle en dat de wetten waar nodig aangescherpt worden en dat de overheid niet wacht om hierop gewezen te worden.

NDP-parlementariër, Stephen Tsang, hekelde het feit dat DNA nog geen lijst heeft van de wetten die nog behandeld moeten worden. “Het is schandalig dat zo wordt omgegaan met deze materie, tot december hebben we om correcties aan te brengen, en het klopt niet, dat na rapportage in januari, nog correcties kunnen worden aangebracht”, aldus Tsang. Wat nu gedaan wordt, zal volgens hem in maart aangeboden worden voor een rerating bij de vergadering van Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) in mei 2025.

Eerder liet de NDP fractie onder leiding van Rabin Parmessar ook al weten, dat wetten met verzwakte instituten niet anders zijn dan papierentijgers. Volgens hem is het goed wetten aan te nemen, maar willen we meer vanwege de uitvoering zien.

More
articles